GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός ο δεύτερος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Νεκρός είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χα...

Νεκρός ο δεύτερος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Νεκρός είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, που ήταν γνωστότερος με το όνομα Χάτζι Μουτάζ, σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα όχημα μαζί με ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, την Τρίτη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, σε αμερικανική αεροπορική επίθεση.

"Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, γνωστός και ως Χάτζι Μουτάζ (...) σκοτώθηκε από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στις 18 Αυγούστου (...) κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ μαζί με έναν υπεύθυνο για την επικοινωνία (των τζιχαντιστών), τον Άμπου Αμπντάλα" ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Νεντ Πράις.

Ο αλ Χαγιάλι ήταν ο βασικός συντονιστής της οργάνωσης για θέματα μεταφοράς όπλων, εκρηκτικών, οχημάτων και προσώπων μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ. Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του ΙΚ στο Ιράκ τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ των οποίων και η επιχείρηση για την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση