GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίγηρας: Τρεις νεκροί από επιδρομή ισλαμιστών σε χωριό

Ένοπλοι που πιστεύεται ότι ανήκαν στην ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας επέδραμαν σε ένα χωριό στο νότιο τμήμα του...

Νίγηρας: Τρεις νεκροί από επιδρομή ισλαμιστών σε χωριό
Ένοπλοι που πιστεύεται ότι ανήκαν στην ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας επέδραμαν σε ένα χωριό στο νότιο τμήμα του Νίγηρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας στρατιωτικός, είπαν πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας αυτής της δυτικής Αφρικής χθες.
Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Αμπαντάμ, στην επαρχία Ντίφα, κοντά στα σύνορα του Νίγηρα με τη Νιγηρία, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
«Η Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε τη νύχτα της Τρίτης», είπε η μία πηγή. Τα μέλη της «σκότωσαν δύο αμάχους και λεηλάτησαν καταστήματα. Χάσαμε έναν λοχία την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των τρομοκρατών. Αλλά τους εξουδετερώσαμε», πρόσθεσε.
Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε τους θανάτους.
Και οι δυο πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Υπολογίζεται ότι 150.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στη Ντίφα για να γλιτώσουν από τη βία της Μπόκο Χαράμ τα τελευταία δύο χρόνια.
Μια εκκαθαριστική επιχείρηση που διεξήγαγαν νωρίτερα φέτος οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας, του Νίγηρα, του Τσαντ και του Καμερούν οδήγησε στην ανακατάληψη μεγάλου μέρους των εδαφών που έλεγχε η Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία.
Όμως οι ισλαμιστές αντεπιτέθηκαν, εξαπολύοντας ένα νέο κύμα επιδρομών και βομβιστικών επιθέσεων.
Η κυβέρνηση του Νίγηρα έχει κηρύξει την επαρχία Ντίφα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αρχές εκεί έχουν συλλάβει και προφυλακίσει περίπου 1.100 φερόμενους ως ισλαμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση