GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προεκλογικό ταγκό για τρεις: Τσίπρας, Λαφαζάνης και Ζωή σε θέσεις μάχης

Σε ιδιόμορφη προεκλογική περίοδο έχει μπει η χώρα, αλλά προς ξεκαθάρισμα οδεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο...

Προεκλογικό ταγκό για τρεις: Τσίπρας, Λαφαζάνης και Ζωή σε θέσεις μάχης

Σε ιδιόμορφη προεκλογική περίοδο έχει μπει η χώρα, αλλά προς ξεκαθάρισμα οδεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα στηθούν κάλπες, ενώ μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζονται για κάλπες από διαφορετική θέση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μπαλαντέρ στο συνολικό πολιτικό σκηνικό είναι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να υπάρξει κυβέρνηση που να μπορέσει να εφαρμόσει το μνημόνιο, καθώς ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει λίγο πάνω από 110 βουλευτές επί της ουσίας, αφού τα κρίσιμα νομοσχέδια, αλλά και το μνημόνιο δεν στηρίζονται από 30 και πλέον βουλευτές του κόμματος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών το φθινόπωρο άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τελικό κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους, την οποία χαρακτήρισε «αναγκαία υποχώρηση» για την κυβέρνηση.

Για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες τόνισε ότι εξαρτάται κυρίως από το πόσο σταθερή θα μπορέσει να είναι στην πορεία αυτή η κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα δεν περιμένουν με σταυρωμένα χέρια να γίνουν εκλογές με λίστα και ο Αλέξης Τσίπρας να τους αφήσει εκτός. Ήδη οργανώνονται, ενώ ο κ. Λαφαζάνης έκανε μια ακόμη αρχηγική εμφάνιση, αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη, όπου κάλεσε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος αλλά και όσοι βουλευτές έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν πρόκειται να ψηφίσουν.

Μπορεί να είπε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, όμως στην πράξη αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Λαφαζάνης ορμώμενος από το 62% του Όχι στο δημοψήφισμα θέλει να εμφανιστεί ως εκφραστής αυτής της ψήφου και όπως είναι γνωστό πλέον την ερμηνεύει ως όχι στο ευρώ και επιθυμεί να αναζητηθούν άλλη δρόμοι εθνικού νομίσματος.

Ο χρόνος εμφάνισης μιας ενδεχομένως νέας πολιτικής κίνησης δεν είναι ξεκάθαρος, καθώς ο κ. Λαφαζάνης δεν θέλει να εμφανιστεί ως αυτός που θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα και θα οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη διάσπαση. Ωστόσο ειδικά το τελευταίο μοιάζει πλέον αναπόφευκτο.

Ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε ως εκφραστής των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας και ετοιμάζονται εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Από την άλλη ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής ακολουθεί ξεχωριστό δρόμο, δεν ταυτίζεται με την Αριστερή Πλατφόρμα ενώ ασκεί σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή ενώ σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να απωλέσει τη δεδηλωμένη εξαιτίας των διαφωνούντων τόνισε πως «την κυβέρνηση δεν τη ρίχνει εκείνος που διεκδικεί την υλοποίηση του προγράμματός της βάσει του οποίου και εξελέγησαν και οι βουλευτές».

«Είναι αδιανόητο να υποστηρίζεται ότι δεν θα πέσει από εκείνους που την πιέζουν να τηρήσει άλλο πρόγραμμα από αυτό με το οποίο εξελέγη» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση