GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με καλλιστεία αλόγων γιορτάζεται ο Δεκαπενταύγουστος στην Κοζάνη

Πασαρέλα χωρίς... σέλα για να δείξουν την πλούσια χαίτη, την ουρά, αλλά και το καλλίγραμμο σώμα τους. Τα περήφανα άλογα παρέλασαν μπρ...

Με καλλιστεία αλόγων γιορτάζεται ο Δεκαπενταύγουστος στην Κοζάνη
Πασαρέλα χωρίς... σέλα για να δείξουν την πλούσια χαίτη, την ουρά, αλλά και το καλλίγραμμο σώμα τους. Τα περήφανα άλογα παρέλασαν μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στη Σιάτιστα Κοζάνης.
Τα καλλιστεία που τείνουν να γίνουν θεσμός διοργάνωσε, για τρίτη χρονιά, ο Ιππικός, Αθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Άγιος Μόδεστος".
Οι εκδηλώσεις στη Σιάτιστα Κοζάνης, κορυφώθηκαν ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστου και αναβίωσε για μια ακόμη φορά το έθιμο της παρέλασης αλόγων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η Σιάτιστα έχει γύρω στα 300 άλογα και με βάση τον πληθυσμό είναι η πρώτη πόλη σε όλη την Ελλάδα με τόσα πολλά άλογα.
Το συγκεκριμένο έθιμο έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Τότε, η ημέρα της Παναγίας έδινε τη δυνατότητα στους σκλαβωμένους να ζήσουν μία μέρα ελευθερίας, καθώς άγραφο προνόμιο φαίνεται πως είχε δοθεί από τους Τούρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση