GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπίτι "γιάφκα" στην Πτολεμαΐδα με όπλα και αρχαία – ΦΩΤΟ

Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού καθώς και αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε σπίτι στην Πτολεμαΐδα. Μετ...

Σπίτι γιάφκα στην Πτολεμαΐδα με όπλα και αρχαία – ΦΩΤΟ

Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού καθώς και αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε σπίτι στην Πτολεμαΐδα. Μεταξύ άλλων κατασχεθήκαν 5 πολεμικά τυφέκια, 12 οπλοβομβίδες, 63 χειροβομβίδες, 2 περίστροφα και περισσότερα από 62.000 φυσίγγια.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 57χρονος και σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, εκρηκτικών και αρχαιοτήτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα ο οπλισμός ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών συμμετείχαν και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής Βορείου Ελλάδος και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών καθώς και πυροτεχνουργός του Στρατού.

Ακόμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ακέραιοι πήλινοι κάνθαροι, με γραπτή διακόσμηση τύπου «Δυτικής κλιτύος», ένας ακέραιος πήλινος ερυθρόμορφος κρατήρας, δύο ακέραια πήλινα μονόμυξα λυχνάρια, ένα άωτο σκυφίδιο, δύο τμήματα μεταλλικού (μολύβδινου) αγγείου, ένα ακέραιο ασημένιο στρεπτό βραχιόλι και μια ακέραια χάλκινη οκτώσχημη πόρπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση