GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Συγκρούσεις ακροδεξιών - αστυνομίας για τους μετανάστες

Τουλάχιστον 31 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με περίπου 600 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την άφιξη προσφύγων σε μια π...

Γερμανία: Συγκρούσεις ακροδεξιών - αστυνομίας για τους μετανάστες
Τουλάχιστον 31 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με περίπου 600 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την άφιξη προσφύγων σε μια πόλη της ανατολικής Γερμανίας και εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, νωρίς σήμερα το πρωί.
Σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί εναντίον των προσφύγων στη Γερμανία, οι αστυνομικοί στο Χάιντεναου, μια πόλη κοντά στη Δρέσδη, ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους ακροδεξιούς συγκεντρωμένους. Οι διαδηλωτές επιχειρούσαν να σταματήσουν τα λεωφορεία που ήταν γεμάτα με ανθρώπους που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα, ώστε να μην φτάσουν στους χώρους φιλοξενίας τους.
Είχε προηγηθεί μια ειρηνική διαδήλωση, περίπου 1.000 ανθρώπων, εναντίον των περίπου 250 προσφύγων.
"Τελικά, η αστυνομία έθεσε την κατάσταση υπό έλεγχο. Τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες οδηγήθηκαν στο (...) καταφύγιο" ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αστυνομικές αρχές της Δρέσδης.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν όταν διείσδυσαν στη διαδήλωση ακροδεξιοί, πολλοί από τους οποίους ανήκουν στο Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) που εμπνέεται από τους Ναζί του Χίτλερ. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι που κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως "Σταματήστε την πλημμύρα των ασύλων" και φωνάζουν "Έξω οι ξένοι".
Η κυβέρνηση έσπευσε να καταδικάσει τη βία. "Κάποιες φορές, δεν θέλεις να είσαι ξένος στη χώρα μας. Αλλά δεν θέλεις να είσαι ούτε Γερμανός. Ντρέπομαι για αυτούς τους ρατσιστές στο Χάιντεναου" είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας τόνισε ότι το Βερολίνο θα επιδείξει "μηδενική ανοχή στην ξενοφοβία ή τον ρατσισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση