GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεϊμαράκης: Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί πάμε σε εκλογές

Τη διάθεσή του να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με ευρεία συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο πρόε...

Μεϊμαράκης: Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί πάμε σε εκλογές
Τη διάθεσή του να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με ευρεία συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου μετέβη για να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο.
"Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα μας οδηγεί σε πιο επώδυνα μέτρα. Τα έχει συζητήσει ήδη στο Eurogroup. Toν καλώ να μας πει, θα πάρουμε ή όχι νέα μέτρα; Πώς βλέπει την πορεία της χώρας όταν δεν θέλει να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία", σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Συμπλήρωσε ότι: "Σας θυμίζω το Νοέμβριο του 1989 όταν είχε παραπεμφθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι αρχηγοί είχαν καθίσει στο ίδιο τραπέζι να βρουν λύση για το καλό της χώρας. Και είχαν ανταλλάξει πολύ χειρότερες εκφράσεις μεταξύ τους απ' ότι σήμερα. Παρόλ' αυτά βρήκαν λύση. Ο κύριος Τσίπρας μας είπε άλλα και έκανε άλλα. Μας είπε για τον ΕΝΦΙΑ, για το μεταναστευτικό, το οποίο οξύνθηκε, μας είπε για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και με ρωτάτε γιατί λέω ότι λέει ψέμματα".
"Πότε υπήρξε μεταπολιτευτικά τόσο μεγάλη στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης όσο σήμερα; Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά γιατί θέλει να πάμε σε εκλογές. Θέλω να το παλέψουμε όσο μπορούμε για να βρούμε λύση και να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι θα έχουμε μείζον ζήτημα σε περίπτωση που με δική του ευθύνη μας οδηγήσει σε αυτήν την καταστροφική πορεία".
"Ο Τσίπρας μας οδηγεί στην καταστροφή"
Νωρίτερα Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες ανέφερε ότι τον ενημέρωσε και χθες τηλεφωνικά για την εξέλιξη που υπήρξε και ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο για να λήξει και τυπικά η διαδικασία.
Σημείωσε ότι, η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής όπως προβλέπεται από Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί, τόνισε, η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το Δεκέμβριο του 2014 "όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή".
Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θεσμική συνεννόηση.
"Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί", συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα "να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία".
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα.
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο και επειδή, είπε, όπως φαίνεται οδεύουμε σε εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός.
"Θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε", συμπλήρωσε και επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν σύμβολο ενότητας του λαού.
"Εχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα λόγω των εκλογών που προκάλεσε.
Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλω", πρόσθεσε.
"Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος των κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση", είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα.
"Βεβαίως δεν θα μείνουν μυστικά για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός αναγκαίος. Δίνουμε εξετάσεις εντός και εκτός Ελλάδος", επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση