GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποτάμι: Η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη

Το Ποτάμι φιλοδοξεί να είναι ο κορμός και εγγυητής της επόμενης κυβέρνησης, η οποία θα είναι λογική, θα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό κ...

Ποτάμι: Η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη

Το Ποτάμι φιλοδοξεί να είναι ο κορμός και εγγυητής της επόμενης κυβέρνησης, η οποία θα είναι λογική, θα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και θα ασχοληθεί με την επίλυση των μεγάλων προβλήματων που έχει η χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του κόμματος. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν θα γίνει στη βάση ανταλλαγών, αλλά πάνω σε μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το μέλλον της χώρας και με τη μέγιστη συσπείρωση των μεταρρυθμιστικών προοδευτικών δυνάμεων. «Το Ποτάμι συζητάει σε όλη την Ελλάδα με νέες δυνάμεις και αυτές θα εμφανιστούν και στις εκλογικές λίστες» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι, μετά τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα, επιθυμεί τη διαξαγωγή εκλογών το συντομότερο, με αυστηρή τήρηση των προβλέψεων του Συντάγματος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η παρούσα Βουλή να στηρίξει άλλον πρωθυπουργό πλην του κ. Τσίπρα, τον οποίο επέκρινε για τους χειρισμούς του. 

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Τσίπρας μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνάει με την ανοχή της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν με νέο εκλογικό νόμο, με μικρότερες εκλογικές περιφέρειες και χωρίς μπόνους. Πρόσθεσε, δε, ότι η χώρα πάει σε εκλογές διαλυμένη και με ανοιχτά όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Κληθείς να σχολιάσει τη συγκρότηση νέου κόμματος από τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας και το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό με την απομάκρυνση του παλιού. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ωστόσο, σημείωσε ότι ενημερώθηκε πως τρίτο κόμμα σε δύναμη στη Βουλή είναι το κόμμα υπό τον κ. Λαφαζάνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση