GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιορδανία: Ζητά εμπλοκή Μόσχας για τον πολέμο στη Συρία

Ο μονάρχης της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ είπε χθες στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα έχει ζωτικής σημασίας ρόλο να διαδρ...

Ιορδανία: Ζητά εμπλοκή Μόσχας για τον πολέμο στη Συρία

Ο μονάρχης της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ είπε χθες στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα έχει ζωτικής σημασίας ρόλο να διαδραματίσει ώστε να διαπραγματευθούν οι αντίπαλες πλευρές στη Συρία ώστε να δοθεί λύση στον πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 240.000 ανθρώπους.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν εν μέσω των νέων διπλωματικών πρωτοβουλιών για τη σύρραξη στη Συρία, όπου οι συγκρούσεις έχουν κλιμακωθεί και το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλο μέρος της επικράτειας της χώρας.

«Χρειαζόμαστε να βρούμε μια λύση για τη Συρία. Ο ρόλος σας και ο ρόλος της χώρας σας είναι ζωτικής σημασίας ώστε να βρεθούν μαζί όλα τα αντίπαλα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προς την εξεύρεση μιας λύσης για την ειρήνη», είπε ο Αμπντάλα στον Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα.

Η Ιορδανία, σύμμαχος των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας —που αντίθετα με τη Ρωσία θέλουν ο Άσαντ να φύγει και υποστηρίζουν τους αντάρτες που πολεμούν για την ανατροπή του— υποστηρίζει μια συμμαχία ανταρτών που η Δύση θεωρεί μετριοπαθή. Η συμμαχία αυτή μάχεται το τρέχον διάστημα για τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ντεράα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε επίσης σχετικά με τη Συρία με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, τον Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν, στο περιθώριο μιας ρωσικής αεροπορικής έκθεσης που εγκαινιάστηκε λίγο έξω από τη Μόσχα.

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στη Μόσχα, με τον οποίο επίσης αναμένεται να συζητήσει σχετικά με τη Συρία.

Οι Πούτιν και Σίσι θα συζητήσουν πέραν της κρίσης στη Συρία ζητήματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου η Ρωσία να κατασκευάσει έναν πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στην Αίγυπτο, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση