GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καραγκούνης: Η εκλογολογία δημιουργεί αβεβαιότητα

Για τακτικισμούς που δυναμιτίζουν την ήδη κακή κατάσταση της οικονομίας  κατηγορεί ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ την κυβέρνηση.  Ο Κώστας Καρα...

Καραγκούνης: Η εκλογολογία δημιουργεί αβεβαιότητα
Για τακτικισμούς που δυναμιτίζουν την ήδη κακή κατάσταση της οικονομίας κατηγορεί ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ την κυβέρνηση. Ο Κώστας Καραγκούνης με συνέντευξη του στο Real.gr καλεί τον πρωθυπουργό να βρει άμεσα λύση, ενώ τονίζει πως η εκλογολογία το μόνο που δημιουργεί είναι συνεχή αβεβαιότητα.

«Λόγω της παράτασης της αβεβαιότητας, η τρύπα 2,5 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα θα διευρυνθεί, η τρύπα 1 περίπου δισ. ευρώ στις ασφαλιστικές εισφορές, θα διευρυνθεί και αυτή, ενώ η α’ αξιολόγηση του «3ου Μνημονίου Τσίπρα» θα καθυστερήσει κατά ένα περίπου μήνα. Μαζί της θα καθυστερήσει και η εκταμίευση των πρώτων 3 δισ. ευρώ από την υποδόση των 26 δισ. ευρώ που προορίζονται για την έναρξη της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που σώρευσε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τη στάση πληρωμών των τελευταίων επτά μηνών», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει ορισμένα από τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν στους εφαρμοστικούς νόμους. «Από εδώ και πέρα, με αίσθημα ευθύνης, θα αξιολογούμε κριτικά κάθε ρύθμιση που θα εισάγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και θα τοποθετούμαστε ανάλογα». 
Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις με αφορμή την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ασκεί κριτική στους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο για τα όσα έλεγαν προεκλογικά. «Προφανώς, τα αγνοούσαν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, όταν χαρακτήριζαν συλλήβδην ως «ξεπούλημα» -και μάλιστα ύποπτο, τις αποκρατικοποιήσεις». 

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη του Κώστα Καραγκούνη στο Real.gr 

Πως σχολιάζετε τις μέχρι τώρα διαρροές της κυβέρνησης περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, πρόωρων εκλογών και κλεισίματος της Βουλής, ώστε να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου από τα θερινά τμήματα; 

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για την εκλογολογία. Θα τοποθετηθούμε όταν υπάρχουν επίσημες αποφάσεις από την κυβέρνηση. Πάντως, την ίδια στιγμή που τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ψηφίζουν για τη χρηματοδότηση της χώρας, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, δυναμιτίζοντας την ήδη κακή κατάσταση της οικονομίας. Οι τακτικισμοί του δεν μας εκπλήσσουν, και το μόνο που έχω να πω είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση.»

Εκτιμάτε πως τελικά η χώρα αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες; Και αν ναι θα βοηθήσει αυτή η κίνηση ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στον τόπο που είναι αναγκαία στο να ομαλοποιηθεί η οικονομία; 
«Για την εκλογολογία τοποθετήθηκα ήδη. Το μόνο που δημιουργεί είναι συνεχή αβεβαιότητα και τίποτα άλλο. Και για να γίνει αντιληπτό στον ελληνικό λαό, λόγω της παράτασης της αβεβαιότητας, η τρύπα 2,5 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα θα διευρυνθεί, η τρύπα 1 περίπου δισ. ευρώ στις ασφαλιστικές εισφορές, θα διευρυνθεί και αυτή, ενώ η α’ αξιολόγηση του «3ου Μνημονίου Τσίπρα» θα καθυστερήσει κατά ένα περίπου μήνα. Μαζί της θα καθυστερήσει και η εκταμίευση των πρώτων 3 δισ. ευρώ από την υποδόση των 26 δισ. ευρώ που προορίζονται για την έναρξη της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που σώρευσε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τη στάση πληρωμών των τελευταίων επτά μηνών. Η ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών θα καθυστερήσει και το ήδη οριακό χρονοδιάγραμμα θα εκτροχιαστεί με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι το τέλος του 2015.»

Η ΝΔ θα υπερψηφίσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους ή θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε ορισμένα νομοσχέδια; 

«Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τον εγγυητή του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Το απέδειξε και τώρα με τη στήριξη μια επώδυνης συμφωνίας που όμως κράτησε τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, στην Ευρωζώνη. Όταν η ίδια η κυβέρνηση απώλεσε το ¼ της κοινοβουλευτικής της δύναμης, εμείς βάλαμε ξανά πλάτη προασπίζοντας το εθνικό συμφέρον. Αλλά, από εδώ και πέρα, με αίσθημα ευθύνης, θα αξιολογούμε κριτικά κάθε ρύθμιση που θα εισάγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και θα τοποθετούμαστε ανάλογα. Εμείς πάντα ψηφίζαμε με βάση τη συνείδησή μας και το συμφέρον της χώρας. Και πρόταγμα της Νέας Δημοκρατίας από εδώ και πέρα είναι το πώς θα διορθώσει αυτές τις αδικίες που σώρευσε η συγκυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο.»

Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά στην υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων για τις οποίες κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά; 

«Καταρχήν, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πρέπει να εξετάζονται μόνο από το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα που προσφέρουν στο Δημόσιο. Πρέπει να εξετάζονται με γνώμονα τη θετική τους συμβολή στις επενδύσεις, στην αύξηση της απασχόλησης, τον κύκλο εργασιών και τα εισοδήματα που δημιουργούν και τα έσοδα που ξαναφέρνουν μέσω φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στο δημόσιο ταμείο. Και ακόμη πιο μακροπρόθεσμα, καθώς οι αποκρατικοποιήσεις ανοίγουν αγορές, αυξάνουν τον ανταγωνισμό και τονώνουν την ανταγωνιστικότητα, βοηθούν την οικονομία να λειτουργεί καλύτερα προς όφελος όλων.

Προφανώς, τα αγνοούσαν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, όταν χαρακτήριζαν συλλήβδην ως «ξεπούλημα» -και μάλιστα ύποπτο, τις αποκρατικοποιήσεις. Για τη συγκυβέρνηση η ψηφοθηρία είναι το μόνο κίνητρό τους και μπροστά σε αυτή δεν διστάζουν να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Μας αρκεί που ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, έχει και μνήμη και κρίση. Και θυμάται ότι τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα ανάπτυξης είχαν αρχίσει να γονιμοποιούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Δεν σας κρύβω, ότι ευρισκόμενος πολλές φορές στο εξωτερικό δεχόμουν τα συγχαρητήρια των ξένων που θεωρούσαν ως απίστευτο γεγονός ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα ήταν ήδη η πρώτη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και φτάσαμε σήμερα από την προοπτική αύξησης του ΑΕΠ στο 3%, σχεδόν να οδηγηθούμε με τον κ. Τσίπρα, στην καλύτερη περίπτωση για φέτος, σε ύφεση 3%.» 
Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση