GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιάσκο η αναστολή! «Χαστούκι» από το ΣτΕ στον Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Την προσφυγή κατά της διοίκησης με την οποία η Ελληνικός Χρυσός κατηγορούσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ότι καθυστερεί την έγ...

Την προσφυγή κατά της διοίκησης με την οποία η Ελληνικός Χρυσός κατηγορούσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ότι καθυστερεί την έγκριση των τεχνικών μελετών για τα μεταλλεία στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα κάνει σύμφωνα με πληροφορίες αποδεκτή το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατά πληροφορίες, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης και αναθέτει την υπόθεση στην διοίκηση προς νέα νόμιμη κρίση.

Η απόφαση του ΣτΕ η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των επομένων ωρών, αποτελεί «χαστούκι» στην απόφαση του τέως υπ. ΠΑΠΕΝ κ. Παν. Σκουρλέτη με την οποία είχε αναστείλει τις τεχνικές μελέτες της Ελληνικός Χρυσός στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου από το περιβάλλον του κ. Σκουρλέτη ανέφεραν ότι μελετούν την απόφαση κι εντός των επομένων λεπτών πρόκειται να βγει ανακοίνωση.

Στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί δικαίωση της εταιρείας επισημαίνουν όμως ότι είναι αναγκαίο για να ξεκινήσουν τα έργα στις Σκουριές να συμμορφωθεί η διοίκηση με την απόφαση του ΣτΕ και να άρει την αναστολή εργασιών.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Επειδή όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προπαρατέθησαν, με το προσβαλλόμενο έγγραφο η Διοίκηση αρνήθηκε την έγκριση της τεχνικής μελέτης του επίμαχου προσαρτήματος με την αιτιολογία ότι δεν έχει εκτελεστεί πρόγραμμα δοκιμών σε κατάλληλη ημιοβιομηχανική κλίμακα επί τόπου του έργου σύμφωνα με τον όρο Β9.α, για το λόγο δε αυτό δεν έκρινε σκόπιμη την ενδελεχή και ακριβή επεξεργασία όλων των υποβληθέντων στοιχείων, αλλά περιορίσθηκε στην ενδεικτική διατύπωση ορισμένων ελλείψεων (υπεύθυνες δηλώσεις μελετητών και υπογραφή μελέτης από διπλωματούχο μηχανικό, μη υποβολή ορισμένων στοιχείων στην ελληνική γλώσσα, μη τεκμηρίωση χαρακτηρισμού εξοπλισμού ως κινητού, μη αναφορά χωματουργικών εργασιών, μη συμπερίληψη δαπάνης αποκατάστασης στον προϋπολογισμό του έργου), καθώς και στην παράθεση επικουρικών παρατηρήσεων σχετικά με την παράλειψη της αιτούσας να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της υπηρεσίας».

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση