GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δόση και η οριστική ρήξη με Λαφαζάνη επισπεύδουν τις εκλογές

Η εκταμίευσης της πρώτης δόσης από τον ESM την Πέμπτη το πρωί και η υπερψήφιση του ελληνικού προγράμματος από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλι...

Η δόση και η οριστική ρήξη με Λαφαζάνη επισπεύδουν τις εκλογές
Η εκταμίευσης της πρώτης δόσης από τον ESM την Πέμπτη το πρωί και η υπερψήφιση του ελληνικού προγράμματος από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ανοίγουν τον δρόμο για το εσωτερικό "ξεκαθάρισμα" του πολιτικού σκηνικού, με την προκήρυξη εκλογών από των πρωθυπουργό να είναι πλέον θέμα χρόνου.
Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να παρακάμπτει τους αρχικούς σχεδιασμούς για πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή και να παραδίδει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την παραίτηση της κυβέρνησης, ανοίγοντας το δρόμο για εκλογές - εξπρές μέσα στον Σεπτέμβριο, με πιθανότερες ημερομηνίες τη 13η και την 20η του μήνα.
Την αλλαγή στα σχέδια του πρωθυπουργού για κλείσιμο της Βουλής για να περάσουν με την ασφάλεια των ελεγχόμενων θερινών τμημάτων οι έξι εφαρμοστικοί νόμοι των προαπαιτούμενων μέτρων του μνημονίου, φέρεται να προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη  "δεν δίνουμε πράσινο φως στην εφαρμογή του Μνημονίου", υπογράφοντας ουσιαστικά και τυπικά το διαζύγιο της Αριστερής Πλατφόρμας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ξεκάθαρη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι δεν θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκάλεσε την σφοδρότατη και ανοιχτή επίθεση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, κατηγόρησε τους διαφωνούντες πως έχουν αποφασίσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Αριστεράς, επαναφέροντας τον ισχυρισμό ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θέλει Μνημόνιο με δραχμή.
Ουσιαστικά το Μαξίμου κατηγορεί τον κ. Λαφαζάνη και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ότι "ανατρέπει την κυβέρνηση της Αριστεράς".
"Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές", αναφέρουν σε ανεπίσημο σημείωμά τους κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, απαντώντας στην δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.
Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικές αποφάσεις, οι πολιτικές αποφάσεις είνια θέμα ημερών, το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
"Οι οριστικές ανακοινώσεις είναι θέμα εικοσιτετραώρων", όπως είπε χθες εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο παλιός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης,  με καταληκτική ημερομηνία, όπως φαίνεται, την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση