GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαχαίρωσαν πισώπλατα την Ελληνική Κινηματογραφική τέχνη...

Μαχαίρωσαν πισώπλατα την Ελληνική Κινηματογραφική τέχνη Για έξι μήνες όλοι οι εγκέφαλοι των οικονομικών Υπουργείων και της κυβέρνησης σ...

Μαχαίρωσαν πισώπλατα την Ελληνική Κινηματογραφική τέχνη
Για έξι μήνες όλοι οι εγκέφαλοι των οικονομικών Υπουργείων και της κυβέρνησης σπαζοκεφάλιαζαν για να βρουν λύση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της χώρας .
Είναι αλήθεια ότι κουράστηκαν πολύ αλλά επιτέλους τη βρήκαν .
Κατάργησαν οι αθεόφοβοι τον ελάχιστο ειδικό φόρο επί του κινηματογραφικού εισιτηρίου, που προορίζονταν για την ενίσχυση του Ελληνικού Κινηματογράφου όπως ορίζει ο νόμος 3905/2010.
Όλοι μαζί , η πλειονότητα των κυβερνητικών βουλευτών μαζί με εκείνους της Νέας Δημοκρατίας , του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ φώναξαν στη Βουλή των Ελλήνων το πρωί της παραμονής της Μεγαλόχαρης το μεγάλο ΝΑΙ.
Κατάφεραν έτσι το τελευταίο πλήγμα στην ήδη αναιμική έως ανύπαρκτη ετήσια κρατική οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Κινηματογραφίας και οδηγούν μαθηματικά στο κλείσιμο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Και σε τι ποσό αντιστοιχεί αυτός ο ειδικός φόρος που κατάργησαν ; Μόλις σε 1.5 έως 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το οποίο σύμφωνα με το νόμο 3905/2010 το 80% πάει στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Το ποσό αυτό μαζί με την προβλεπόμενη επιχορήγηση των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού (αν το ποσό αυτό δινόταν στο σύνολό του), αποτελούν την ετήσια κρατική ενίσχυση προς το Ε.Κ.Κ.
Φέτος από το ποσό αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει καταβάλει στο Ε.Κ.Κ. μόλις 1.4 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειωτέον ότι , το ετήσιο ποσό της κρατικής ενίσχυσης της Ελληνικής Κινηματογραφίας κατά την τελευταία εξαετία ήταν μόλις 4,5 εκατομμύρια ευρώ όσο δηλαδή το κόστος μιας μέσης Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής .
Με την κατάργηση του ειδικού φόρου επί του κινηματογραφικού εισιτηρίου η ετήσια ενίσχυση της Ελληνικής Κινηματογραφίας θα περιοριστεί στην καλύτερη περίπτωση στο ποσό των 3 εκατομμυρίων της επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού , αν τελικά το καταβάλει όλο μέχρι το τέλος του χρόνου.
Το κόστος όμως ύπαρξης και λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου απορροφά περισσότερο από το 1/3 του ποσού αυτού ετησίως. Άρα με τα εναπομείνοντα ψίχουλα καλείται το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να ασκήσει κινηματογραφική πολιτική. Μπροστά σε αυτή την νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε τι σκοπεύουν άραγε να κάνουν η Διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ο περιώνυμος Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού;

Δεκαετίες τώρα οι δημιουργοί του Κινηματογράφου αγωνίζονται ώστε η Ελληνική Κινηματογραφία να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη με την απόδοση εκ μέρους του δημοσίου ενός μέρους των ετησίων εσόδων του από την πολλαπλή φορολόγηση όλων των φάσεων του κύκλου της Ελληνικής κινηματογραφίας , πρώτες ύλες , παραγωγή ,εργαστήρια ,διανομή, κινηματογραφικές αίθουσες .
Προκαλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να παρουσιάσει τα πραγματικά ετήσια δημόσια έσοδα από αυτήν την πολλαπλή φορολόγηση για να φανεί σε όλο της το μέγεθος η παράνομη και αντισυνταγματική αυτή πράξη εχθρότητας στον Ελληνικό Κινηματογράφο των βουλευτών που την ψήφισαν.
Έλεος και αιδώς αθεόφοβοι για την πισώπλατη μαχαιριά που φέρατε στην Ελληνική κινηματογραφική τέχνη την Παραμονή της Μεγαλόχαρης του 2015.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών καλεί σε ενότητα όλους τους ανθρώπους του Κινηματογράφου για την απόσυρση της κατάργησης του ειδικού φόρου Κινηματογράφου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση