ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Κωνσταντοπούλου: Άκυρη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

Share it:
Κωνσταντοπούλου: Άκυρη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

Άκυρη φέρεται να θεωρεί η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για τις εξελίξεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και, επικαλούμενη το άρθρο 37 του Συντάγματος, αναφέρει πως για τον λόγο αυτό η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Σε επικοινωνία με το Vouliwatch η Ζ. Κωνσταντοπούλου αναρωτιέται «πώς έστειλε αυτό το email με τη διερευνητική εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει ενημερωθεί από την Πρόεδρο της Βουλής για τη  δύναμη των κομμάτων», θεωρώντας ότι υπάρχει βιασύνη στο θέμα από τον κ. Παυλόπουλο.

Το άρθρο 37 του Συντάγματος παρ. 4. λέει τα εξής:

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.


Εν τω μεταξύ, η κα Κωνσταντοπούλου έχει συγκαλέσει για αύριο το απόγευμα, στις 18.00, διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου, με  αντικείμενο τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου για την ερχόμενη εβδομάδα.

Share it:
Reactions:

Εσωτερική πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση