GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία - Νεκροί σε πολλές πόλεις

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων συγκλονίζει την Τουρκία. Επιθέσεις έχουν σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη και πολλές πόλεις και ο μέχρι ...

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία - Νεκροί σε πολλές πόλεις

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων συγκλονίζει την Τουρκία. Επιθέσεις έχουν σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη και πολλές πόλεις και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον 9 νεκροί.

Η Τουρκία βάλλεται από πολλές "μεριές" και οι επιθέσεις έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου η Άγκυρα άρχισε κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, των Κούρδων και μαχητών της άκρας αριστεράς. Η χώρα είναι σε κόκκινο συναγερμό.

Δύο γυναίκες άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Κωνσταντινούπολη.

Αστυνομικοί οπλισμένοι με αυτόματα όπλα απέκλεισαν δρόμους γύρω από το αμερικανικό προξενείο στη συνοικία Σαριγέρ, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε εκεί.

Ο Αχμέτ Ακτσάι, κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι μία από τις γυναίκες πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε φορές εναντίον των αστυνομικών και μελών της ασφάλειας του προξενείου. Μία από τις δύο γυναίκες συνελήφθη αργότερα τραυματισμένη, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως η τραυματισμένη γυναίκα είναι ηλικίας 51 ετών και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης ως μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), η οποία είναι σφόδρα αντιαμερικανική και έχει περιληφθεί από τις ΗΠΑ και την Τουρκία στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως το DHKP-C ανέλαβε στον ιστότοπό του την ευθύνη για την επίθεση και υποσχέθηκε πως "ο αγώνας θα συνεχισθεί έως ότου ο ιμπεριαλισμός και οι συνεργάτες του εγκαταλείψουν τη χώρα μας και κάθε εκατοστό του εδάφους μας απελευθερωθεί από τις αμερικανικές βάσεις".

"Συνεργαζόμαστε με τις τουρκικές αρχές στη διερεύνηση του συμβάντος. Το Γενικό Προξενείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεωτέρας", δήλωσε προξενικός αξιωματούχος.

Στην άλλη πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και επτά πολιτών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε στη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης, ενώ δύο άλλοι και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως ο αστυνομικός ήταν μέλος της ομάδας των πυροτεχνουργών που εστάλη για να ερευνήσει την επίθεση.

Πυροβολισμοί συνέχισαν να ακούγονται σήμερα το πρωί στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, καθώς η αστυνομία πραγματοποιούσε επιδρομές.

Εξάλλου τα βίαια επεισόδια ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και αντάρτες εντάθηκαν σήμερα και στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν το τεθωρακισμένο όχημά τους επλήγη από εκρηκτικά τοποθετημένα στην άκρη ενός δρόμου στη Σιλώπη, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Σιρνάκ.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε επίσης όταν Κούρδοι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού ελικοπτέρου σε χωριστή επίθεση στη Σιρνάκ, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας έκαναν γνωστό πως τουλάχιστον επτά στρατιώτες τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε καθώς το ελικόπτερο απογειωνόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση