GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή η ιλαροτραγωδία έχει πολύ μεγάλο κόστος τελικά...

Mihalis Katrinis Στις 13 Ιουλίου ο κ.Τσίπρας είδε το φως το αληθινό και συμφώνησε για νέο μνημόνιο-πρόγραμμα. Από τότε,λιγότερο από ένα μ...

Mihalis Katrinis

Στις 13 Ιουλίου ο κ.Τσίπρας είδε το φως το αληθινό και συμφώνησε για νέο μνημόνιο-πρόγραμμα.
Από τότε,λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή, έχουν ψηφιστεί 2 κύκλοι προαπαιτουμένων με απώλειες 39 στους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν είχαν απώλειες γιατί ψηφίζουν χωρίς αρχές και φραγμούς με μόνο κριτήριο πως α) θα κρατήσουν τις έδρες τους β) πως θα τις ξανακερδίσουν (σε αυτό κατέληξαν στην "ασφαλή" αγκαλιά του Τσίπρα).
Οι 2 κυκλοι προαπαιτουμένων αφορούσαν κάποιες αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας (που θίγει τους δικηγόρους μόνο), ενσωμάτωση τραπεζικού κανονιστικού πλαισίου (ανάθεμα και αν κατάλαβε κανείς τι ψήφισε) , καθώς και κάποια μέτρα δγμοσιονομικά τα οποία όμως δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα (διακοπές Αυγούστου γαρ) για να γίνουν αντιληπτά από τους πολίτες, με τις ανάλογες αντιδράσεις βέβαια.
Χωρίς κάτι το συνταρακτικό, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε το 1/4 της κοινοβουλευτικής του δύναμης, το 55% της Κεντρικής Επιτροπής εξέφρασε την αντίθεσή του και μία-μία οι νομαρχιακές εκδηλώνουν τη διαφωνία τους.
Επίσης, ετοιμάζεται ήδη νέο κόμμα από την Αριστερή Πλατφόρμα ενώ σε αποκλίνουσα πορεία είναι η πρόεδρος της Βουλής και ο πρώην υπουργός οικονομικών, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει προσωπική στρατηγική εδώ και αρκετό καιρό.
Ο Πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του δε χάνουν ευκαιρία να μας εξομολογούνται πόσο άσχημα αισθάνονται και πόσο δεν ποστεύουν αυτά που συμφωνούν με τους εταίρους για να εφαρμοστούν.
Δε θέλω να φανταστώ τι θα γίνει την ημερομηνία ψήφισης του πιο σκληρού ever μνημονίου από τον κ.Τσίπρα και τα υπόλοιπα εκλεκτά μέλη της "κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας".
Πόσοι θα μείνουν μαζί, τι θα λένε και πως θα κινηθούν στη δημόσια συζήτηση και τις εκλογικές τους περιφέρειες.
Όλοι αυτοί έταξαν την ΕΛΠΙΔΑ στον Ελληνικό λαό και παρίσταναν τους εισαγγελείς της ηθικής και της δημοκρατίας και τους αυθεντικούς εκφραστές του λαού.
Όλοι αυτοί που έλεγαν ότιψθα σώσουν τους Έλληνες αλλά δεν μπορούν να σώσουν πολιτικά ούτε τους εαυτούς τους.
ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, όπως είπε κάποιος πρόσφατα.
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΒΕΒΑΙΑ.
Γιατί όλη αυτή η ιλαροτραγωδία έχει πολύ μεγάλο κόστος τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση