GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δακρυγόνα στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ για να διαλυθούν οι μετανάστες

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ καθώς σχεδόν 2000 πρόσφυγες - από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία και πολλο...

Δακρυγόνα στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ για να διαλυθούν οι μετανάστες

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ καθώς σχεδόν 2000 πρόσφυγες - από την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία και πολλοί Σύροι - έχουν κατακλύσει την ουδέτερη ζώνη, προκειμένου να περάσουν στην Γευγελή και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη. 

Από χθες το μεσημέρι, η διέλευση έχει μπλοκάρει καθώς η αστυνομία της γειτονικής χώρας έχει σταματήσει να διοχετεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους πρόσφυγες. Επίσης, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα, όσο και τη Σερβία, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, και έδωσε άδεια στον στρατό να επέμβει όταν παραστεί ανάγκη. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ έριξε σήμερα δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων.

Στον πανικό που επικράτησε τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι. Απ' αυτούς οι τέσσερις, σύμφωνα με κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται στην περιοχή, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρονται αυτή την ώρα, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, από τις 18 Ιουνίου που εφαρμόζεται το μέτρο χορήγησης αδειών παραμονής τριών ημερών και μέχρι τις 20 Αυγούστου, εκδόθηκαν περίπου 41.500 τέτοιες άδειες σε μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στην ΠΓΔΜ.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν αυξήσει κατά πολύ την παρουσία τους στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και πιο συγκεκριμένα στη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι μερικές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση