GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαύρη Δευτέρα στα Χρηματιστήρια λόγω... κινέζικου πανικού

Μεγάλη πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια, εξαιτίας της αβεβαιότητας στην Κίνα, κλονίζει τις παγκόσμιες αγορές. Σε χαμηλό τριετίας ο MSCI...

Μαύρη Δευτέρα στα Χρηματιστήρια λόγω... κινέζικου πανικού
Μεγάλη πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια, εξαιτίας της αβεβαιότητας στην Κίνα, κλονίζει τις παγκόσμιες αγορές. Σε χαμηλό τριετίας ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού με πτώση 4% καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της Κινεζικής κρίσης. Μίνι κραχ σε Σαγκάη και Σενζέν που καταγράφουν απώλειες γύρω στο 8,5%, ενώ έχουμε ράλι στα ομόλογα-ασφαλή καταφύγια και στο γεν.
 
Σημειώνεται ότι την Κυριακή, μίνι κραχ είχε σημειωθεί στα αραβικά χρηματιστήρια –λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου αλλά και των ανησυχιών που δημιουργεί η κινεζική οικονομία- με τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου του Ντουμπάι (DFM) να κάνει «βουτιά» 7,5%, τον δείκτη Tadawull της Σαουδικής Αραβίας 6,9% (οι απώλειες για τον συγκεκριμένο δείκτη αγγίζουν το 24% από τον Απρίλιο), τον QE του Κατάρ 5,3%, τον TA 25 του Ισραήλ 4,1%, ενώ ο EGX της Αιγύπτου κατέγραφε την μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2012, με απώλειες 5,4% χθες.
 
Την Παρασκευή ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων αγορών έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, μετά την πτώση του Brent στα 45,46 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού έως και τα 39,86 δολάρια το βαρέλι.
 
Ο δείκτης Bloomberg GCC200, που παρακολουθεί 200 μετοχές του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση του από τον Οκτώβριο του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση