GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τραμπ βγάζει εκτός μάχης όλους τους αντιπάλους του

Το ποσοστό του Τζεμπ Μπους στην κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του...

Ο Τραμπ βγάζει εκτός μάχης όλους τους αντιπάλους του
Το ποσοστό του Τζεμπ Μπους στην κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 υποχώρησε δραματικά και πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, που συνεχίζει να προηγείται, έχει ανοίξει την ψαλίδα στο 20% έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.
Το ποσοστό των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει τον Μπους μειώθηκε από το 16% στο 8% μέσα σε πέντε ημέρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μέσω του Διαδικτύου, καθώς ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας συγκρούστηκε με τον Τραμπ όσον αφορά ζητήματα όπως η πολιτική των ΗΠΑ έναντι των μεταναστών.
Το ποσοστό των Ρεπουμπλικάνων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο την τελευταία εβδομάδα, περί το 30%, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ μπροστά στην κούρσα των 17 υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το χρίσμα και τη διεκδίκηση του ύπατου αξιώματος των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.
Ο Μπους έπεσε στην τρίτη θέση, μαζί με τον συνταξιούχο νευροχειρουργό Μπεν Κάρσον, ενώ ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι ανέβηκε στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας το 10%.
Η μεγάλη πτώση του ποσοστού του Μπους σημειώθηκε μετά τις σκληρές τοποθετήσεις του εναντίον του Τραμπ όσον αφορά τη μετανάστευση τις τελευταίες ημέρες. Ο Τζεμπ Μπους αποκάλεσε το σχέδιο του μεγιστάνα των ακινήτων να απελάσει όλους τους μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής και να ανεγείρει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό δαπανηρό και μη ρεαλιστικό.
Η συνεχιζόμενη καλή πορεία του Τραμπ έχει προκαλέσει σύγχυση στο μηχανισμό του κόμματος, που περίμενε ότι ο πολιτικός του λόγος θα αποξένωνε τους ψηφοφόρους.
Αντ' αυτού, το ποσοστό του Τραμπ παραμένει σταθερό και ανεβαίνει, χάρη κυρίως στην εικόνα του ανεξάρτητου που λέει αυτό που σκέφτεται και αμφισβητεί την αυθεντία, την οποία καλλιεργεί και ο ίδιος.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 77% των Ρεπουμπλικάνων κρίνει ότι ο Τραμπ είναι ελκυστικός διότι δεν ενδιαφέρεται για την «πολιτική ορθότητα» και περίπου ίσο ποσοστό κρίνει το ίδιο διότι αντιπαρατίθεται με τα ΜΜΕ. Περίπου το 68% πιστεύει ότι είναι ελκυστικός υποψήφιος διότι η προσωπική του περιουσία σημαίνει ότι δεν έχει εξαρτήσεις από δωρητές.
Η μεγάλη πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει πλέον ότι η συμμετοχή του Τραμπ στα ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος θα θέσει υπό αμφισβήτηση την καθεστηκυία τάξη και θα ανοίξει το κόμμα σε νέες ιδέες.
Τα αποτελέσματα της κυλιόμενης δημοσκόπησης βασίζονται σε ένα δείγμα 511 ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών. Το περιθώριο σφάλματος είναι ±5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση