GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Δε σχεδιάζουμε εκλογές, απλώς συζητάμε το ενδεχόμενο

“Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει θέμα επιτακτικό προαπαιτούμενων μέτρων σε νέα ψηφοφορία”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβ...

Γεροβασίλη: Δε σχεδιάζουμε εκλογές, απλώς συζητάμε το ενδεχόμενο
“Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει θέμα επιτακτικό προαπαιτούμενων μέτρων σε νέα ψηφοφορία”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”, και σε αυτό το πλαίσιο “έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η συμφωνία και η διαπραγμάτευση εξελίσσονται ομαλά και ότι θα προχωρήσουν με τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, μέχρι την τελική ψήφιση στο ελληνικό και τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, και όπου απαιτείται, ούτως ώστε περίπου στις 18 του Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία”.

Η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι θα ακολουθηθεί το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα, κρατώντας παρά ταύτα ορισμένες επιφυλάξεις, λόγω κάποιων δύσκολων σημείων στην διαπραγμάτευση.

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας από βουλευτές που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα, εκτίμησε πως “προφανώς και θα καταψηφίσουν - ή τουλάχιστον δεν ξέρω αν θα καταψηφίσουν όλοι”, και δήλωσε πως “δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάει σε εκλογές. δεν σχεδιάζει εκλογές, δεν είναι αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Όταν όμως συζητάμε, προφανώς συζητάμε και για μερικές πιθανότητες, οι οποίες βεβαίως, όταν υπάρξουν λόγοι που θα επιβάλλουν μια εκλογική αναμέτρηση, λογικά αυτή θα γίνει. Δηλαδή είναι άλλο πράγμα το 'σχεδιάζω εκλογές' και άλλο το 'σκέπτομαι για όλα τα ενδεχόμενα και το συζητώ αυτό ανοιχτά'”.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα αν συνιστά λόγο εκλογών η συρρίκνωση των βουλευτών της κυβέρνησης σε ένα άθροισμα “γύρω στους 123, 124, 125” κατά την ψήφιση της νέας συμφωνίας, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι “η αποδυνάμωση της κυβέρνησης, η οποία δεν θα μπορεί από μόνη της να ψηφίζει και να περνά νόμους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι προφανώς ένα ζήτημα που βάζει τη σκέψη των εκλογών. Δε μπορώ όμως να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή, ποιο είναι αυτό το όριο το οποίο θα το καθορίσει. Σημασία έχει αν έχεις ή δεν έχεις μια πλειοψηφία με την οποία να μπορείς να κυβερνήσεις στην πραγματικότητα”.

Επισημαίνοντας ότι “έτσι κι αλλιώς αυτοδυναμία δεν υπήρχε από την προηγούμενη φορά”, η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι “και σήμερα η συμφωνία θα στηριχτεί και θα ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό μπορεί και να ξανασυμβεί. Αλλά προφανώς, δεν είναι ένας τρόπος ο οποίος μας πάει πάρα πολύ μακριά εύκολα, με την έννοια ότι ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που σήμερα στηρίζει μια συμφωνία, διότι αντιλαμβάνεται την πολύ μεγάλη αναγκαιότητα, αργότερα πιθανόν σε έναν εφαρμοστικό νόμο να αποφασίσει να διαφωνήσει και να μην τον στηρίξει. Δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να ταλανίζεται έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε. Επομένως, αναλόγως με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα τα αντιμετωπίσουμε όλα. Αλλά επαναλαμβάνω: η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτή τη στιγμή εκλογές”.

Ερωτηθείσα για τις περιοδείες των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας και την προπαγάνδιση των θέσεών τους, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι “δύο στρατηγικές διαφορετικές, δύο πολιτικές απόψεις διαφορετικές, δύο σχέδια διαφορετικά, δεν μπορούν να υπηρετηθούν από τον ίδιο φορέα. Μπορούν στο επίπεδο που όταν αυτός ο φορέας δεν είναι ταυτόχρονα και κυβέρνηση”.

“Η λέξη διάσπαση, έχει μια φόρτιση, φέρνει τραυματικές εικόνες στην Αριστερά και δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν”, συνέχισε η κ. Γεροβασίλη. “Πραγματικά, ό,τι συνέβη αυτό το διάστημα είναι τραυματικό και για τις δύο πλευρές”, παρατήρησε, και υπενθύμισε πως “έχει αρχίσει η προετοιμασία ενός συνεδρίου, όπου είναι και ο ορθός δρόμος για να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν όλα αυτά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση