GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άδειο, με κλειστές πόρτες το "Βενιζέλος" για τους μετανάστες στην Κω

Με κλειστούς καταπέλτες πλέει λίγο έξω από την Κω το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Το επιβατηγό οχηματα...

Άδειο, με κλειστές πόρτες το

Με κλειστούς καταπέλτες πλέει λίγο έξω από την Κω το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Το επιβατηγό οχηματαγωγό βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Κω προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται κατά εκατοντάδες στο νησί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευθετηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού δεν επαρκεί αυτή τη στιγμή στην περίπτωση που αποφασιστεί ένα από τα δύο σώματα να αναλάβει τη φύλαξη μέσα στο πλοίο. Επίσης, οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο νησί για την επιτήρηση της ασφάλειας, αναμένεται να αναχωρήσουν τη Δευτέρα.

Μετά από συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν η επιβίβαση των μεταναστών να ξεκινήσει από το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το στάδιο του νησιού στο οποίο λειτουργούσε μέχρι στιγμή η καταγραφή των αλλοδαπών έχει κλείσει και οι υπηρεσίες του έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί αναμένεται να υπάρξει πάλι συγκέντρωση ατόμων που θα πρέπει να ταυτοποιηθούν και να πάρουν τα χαρτιά τους.

Χθες από το νησί αναχώρησαν με πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά 1.300 παράτυποι μετανάστες, ενώ άλλοι 1.300 αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα. Έως αύριο αναμένεται να έχουν αναχωρήσει συνολικά από το νησί περίπου 3.000.

Στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ θα παραβρίσκονται άτομα κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και κάποια στελέχη της αστυνομίας που θα διανυκτερεύουν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση