GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Επικρατείας η Ελληνικός Χρυσός για ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» και τέσσερα σωματεία εργαζομένων ζητώντας  την αναστολή ...

Στο Επικρατείας η Ελληνικός Χρυσός για ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» και τέσσερα σωματεία εργαζομένων ζητώντας  την αναστολή και ακύρωση της απόφασης Σκουρλέτη με την οποία σταμάτησαν οι εργασίες στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές. Παράλληλα, αιτούνται και προσωρινή διαταγή προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η επίμαχη απόφαση.

Η προσφυγή έρχεται μια ημέρα μετά την απόφαση του Ε΄ Τμήματος του δικαστηρίου που έκρινε ότι  το γεγονός πως οι εργαστηριακές δοκιμές δεν έγιναν επιτόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν αρκεί από μόνο του για να αποτελέσει  λόγο ανάκλησης της άδεια κάτι που επικαλείται ο κ. Σκουρλέτης .

Η εταιρία στην προσφυγή της χαρακτηρίζει την επίμαχη υπουργική απόφαση αντισυνταγματική και παράνομη. Μάλιστα, κάνει λόγο και για πολιτικές σκοπιμότητες καθώς επισημαίνει  ότι η απόφαση του κ. Σκουρλέτη «αποτέλεσε προάγγελο εκλογών που προκηρύχθηκαν την επόμενη καθιστώντας την επένδυση πολιτικό διακύβευμα σε αντίθεση με κάθε συμβατική λογική». Για να ενισχύσει το συγκεκριμένο επιχείρημα η «Ελληνικός Χρυσός» υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση στο πλαίσιο του διαγγέλματος του, κατά τη διάρκεια του οποίου προανήγγειλε πρόωρες εκλογές. Όπως τονίζεται στην προσφυγή «είναι  προφανές  ότι η συγκυρία και οι δημόσιες προσβολές που δέχεται η εταιρεία συνιστούν παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά η οποία «αιτιολογείται» από την πολιτική σημασία που έχει δοθεί εκ μέρους συγκεκριμένων προσώπων στην διακοπή της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας».
Από την πλευρά τους τα τέσσερα Σωματεία εργαζομένων υπογραμμίζουν ότι η επένδυση των μεταλλείων Κασσάνδρας μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου είχε τεθεί στο στόχαστρο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Π ΑΠΕ Ν η οποία, όπως λένε «αντιμετώπιζε την επένδυση με προκατάληψη και καχυποψία και επιδίωκε την ματαίωση της επένδυσης, προσθέτουν τα Σωματεία των εργαζομένων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σωματεία που προσέφυγαν στο ΣτΕ είναι: 1) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής,  2) «ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ- Ελληνικός Χρυσός», 3) Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών-Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής και 4) Σωματείο Δασεργατών Βορείου Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση