GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Εμείς συγκυβέρνηση με τη ΝΔ δεν κάνουμε

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ...

Γεροβασίλη: Εμείς συγκυβέρνηση με τη ΝΔ δεν κάνουμε

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, στις αποχωρήσεις από το κόμμα, στην Ζ. Κωνσταντοπούλου, στο μείζον θέμα των προσφύγων κ.ά. Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε επίπεδο συγκυβέρνησης ενώ είπε πως στις εκλογές οι πολίτες θα κρίνουν ποιον εμπιστεύονται για να διαπραγματευτεί τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας και να κάνει τη συζήτηση για το χρέος.

Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία ανάδειξης αυτοδύναμης, ισχυρής και αποφασιστικής κυβέρνησης.

Όχι σε συγκυβέρνηση με ΝΔ

"Εμείς συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. δεν θα κάνουμε. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, χθες, είπε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει. Επομένως προχωράμε, και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. "Διαφορετικές στρατηγικές δεν μπορούν να συνυπάρξουν" συμπλήρωσε. "Έχει αποδειχθεί αυτό, δυστυχώς και αποδείχθηκε σε εμάς προσφάτως, με δύο διαφορετικές στρατηγικές που ήταν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες σε κρίσιμες συνθήκες και στα δύσκολα, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν μια συμβατή πορεία με τις ανάγκες της χώρας. Σήμερα, υπάρχει ανάγκη για αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να είναι αποφασιστική", επέμεινε η κ. Γεροβασίλη.

Το προεκλογικό κλίμα

Αναφερόμενη στον χαρακτήρα που πρέπει να προσλάβει η προεκλογική περίοδος, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι χρειάζεται "μια πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση", ώστε ο πολίτης να καταλάβει τι εννοεί ο κάθε πολιτικός φορέας, ποιες είναι οι θέσεις του, και ποιο είναι το πρόταγμα εκ μέρους του γι` αυτές τις εκλογές. "Με έναν τρόπο πολιτικού πολιτισμού, νομίζω ότι είναι αυτό το κλίμα το οποίο πρέπει να επικρατήσει. Και όσον αφορά εμάς,να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική και δεν θα παραπλανηθούμε από λαϊκισμούς", είπε η κ. Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στην εκλογική τακτική της ΝΔ είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν κατάλαβε τι έχει συμβεί – ότι δηλαδή, ένα κομμάτι της ήττας της στις προηγούμενες εκλογές οφείλεται στο ότι επένδυσε στο φόβο. Επένδυσε στο φόβο, και όχι σε κάτι που να δίνει ελπίδα για το μέλλον. Και ακολουθεί την ίδια τακτική".

Αντίστοιχα, "επένδυση στο φόβο" θεώρησε η κ. Γεροβασίλη, δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα οδηγείται στην καταστροφή με τις εκλογές – και κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να πει αν η ΝΔ έχει καινούργιο πρόγραμμα να παρουσιάσει σε σχέση με το παλιό.

"Έχει η ΝΔ καινούργιο πρόγραμμα, να το βάλει πάλι στον ελληνικό λαό; Διότι το ίδιο, αυτό το πρόγραμμα που είχε η ΝΔ, απερρίφθη", είπε και κάλεσε τη ΝΔ να παρουσιάσει την θετική της πρόταση πλην της πιστής τήρησης των μνημονίων που μέχρι τώρα ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ. Στο σημείο αυτό, η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι υπάρχουν στη συμφωνία όροι και σημεία που έχουν μείνει ανοιχτά για διάλογο το φθινόπωρο, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, και "για τα οποία θα πρέπει να το σκεφτεί ο ελληνικός λαός ποιον θα εμπιστευτεί για να τα διαπραγματευτεί". Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ταυτόχρονα, πως επίκειται η μεγάλη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την αναδιάρθρωσή του και σημείωσε πως "ο ελληνικός λαός θα το σκεφτεί και θα αποφασίσει ποιον εμπιστεύεται να το κάνει αυτό", διότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει, πως με ρίσκο έχει ακολουθήσει όλους τους δυνατούς τρόπους για να πιέσει και να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη χώρα". "Έχουμε μια συμφωνία που ομολογούμε πως θα την χρησιμοποιήσουμε ως μια βάση και παράλληλα να στηρίξουμε τους πολίτες που πλήττονται περισσότερο", είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

"Έφυγε ένα κομμάτι που είχε άποψη υπέρ της δραχμής"

Ερωτηθείσα για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι υπάρχει μια καινούργια συμφωνία, η οποία δεν είναι αυτή που η κυβέρνηση θα ήθελε: "Έγινε μια σκληρή διαπραγμάτευση, φθάσαμε σε μια συμφωνία που δεν είναι αυτή την οποία εμείς είχαμε πει τότε στον ελληνικό λαό. Μέσα από εκβιασμούς, μέσα από διλήμματα, με ορατό τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας από μια άτακτη χρεοκοπία", είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να είναι ένα πάτημα για να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον για την επόμενη περίοδο - και πάνω εκεί η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί. "Ο ελληνικός λαός πρέπει να μας κρίνει για το προηγούμενο, για την 8μηνη πορεία μας μέχρι εδώ, και να μας δώσει εντολή με την καινούργια μας πρόταση για από εδώ και πέρα. Και είναι βέβαιον ότι χρειάζεται μια σταθερότητα και στην κυβέρνηση, για να υπάρχει σταθερότητα και στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Είμαστε λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση γι' αυτό και κάνουμε εκλογές", εξήγησε για την απόφαση προσφυγής στις κάλπες η κυβερνητική εκπρόσωπος.

"Έχει εξαντληθεί ο σχολιασμός για την κ. Κωνσταντοπούλου"

Σε ερώτηση για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως "έχει εξαντληθεί ο σχολιασμός για την κυρία Κωνσταντοπούλου. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται άλλο. Ειπώθηκαν αρκετά, σηκώθηκαν τόνοι. Δεν χρειάζεται άλλο. Είναι πια σαφές, το ξέρουμε όλοι: Έρχονται εκλογές, η Βουλή τελειώνει, η κυβέρνηση παραιτήθηκε, μπαίνουμε σε ένα άλλο περιβάλλον και ας μιλήσουμε πια για την επόμενη ημέρα".

"Η κυρία Κωνσταντοπούλου θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο εκπροσωπείται καλύτερα ο θεσμικός της ρόλος. Η άποψή μας είναι εντελώς διαφορετική", είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οι πρόσφυγες

Σε ερώτηση αν η επιλογή της κ. Χριστοδουλοπούλου και του κ. Δρίτσα ήταν μια λανθασμένη επιλογή, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως "και η κυρία Χριστοδουλοπούλου και ο κύριος Δρίτσας έχουν δώσει μάχες και έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό το νέο καινούργιο μεγάλο ζήτημα". Σε ερώτηση για την αντιπαράθεση με τον δήμαρχο της Κω, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι "ο δήμαρχος της Κω είχε μια τακτική, να μην θέλει να γίνει ένας χώρος υποδοχής προκειμένου να υπάρξουν συνθήκες ανθρώπινες, δεν συνεργάστηκε σ' αυτή την κατεύθυνση διότι δεν ήθελε χώρο υποδοχής στο νησί". Αυτό δεν είναι πολιτική για να αντιμετωπίζεις το μεταναστευτικό θέμα σήμερα, επέμεινε η κ. Γεροβασίλη, "γιατί πρόκειται για προσφυγικές ροές, είναι άνθρωποι που τους βλέπουμε όλοι, είναι άνθρωποι οικογενειάρχες, είναι άνθρωποι που ήταν μικρομεσαία τάξη στη χώρα τους, άνθρωποι ευκατάστατοι, που κάτω από την απειλή της βόμβας, του θανάτου και του ολέθρου, ξεσπιτώνονται για να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τουλάχιστον για τη ζωή τους και τα παιδιά τους". Πρόσθεσε επίσης ότι απαιτούνται διεθνείς πρωτοβουλίες, για να υπογραμμίσει πως, εκείνο που η κυβέρνηση παρέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν, αντί μεταναστευτικής πολιτικής, πρόστιμα για την κακή αντιμετώπιση στο μεταναστευτικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

"Έχουμε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ πρόστιμα στην πλάτη μας από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση