GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πυκνές διεργασίες: Ωρα και ανάγκη για μεγάλες αποφάσεις...

του Χαρη Τσιοκα. Τα γεγονοτα των τελευταιων χρονων επιβεβαιωνοθν πως ειναι ατελεσφορη και αδιεξοδη η "διαπραγματευση" που πε...

του Χαρη Τσιοκα.

Τα γεγονοτα των τελευταιων χρονων επιβεβαιωνοθν πως ειναι ατελεσφορη και αδιεξοδη η "διαπραγματευση" που περιοριζει το προβλημα της κρισης στα "δημοσιονομικα" , γιατι μετατρεπεται σε οχημα πολλαπλασιασμου των επιπτωσεων και των αδιεξοδων της κρισης !
Πολυ περισσοτερο εδειξαν την αναγκη πολιτικων και κοινωνικων συμμαχιων στην ευρωπη !
Το κοινωνικο αιτημα ομως παραμενει αναλοιωτο και αφορα την αναγκη διατυπωσης σχεδιου και επεξεργασιων , προκειμενου η εξοδος απο την κριση και τα αδιεξοδα "μνημονια"τους να σχετιζεται με τοσο με εφαρμοσμενες πολιτικες που θα αφορουν την αναπτυξη οσο και με την ικανοτητα η διαπραγματευση με τους δανειστες να γινει διαρκης και επιμονη στην αναγκη να προστεθει το αναπτυξιακο σχεδιο !
Δηλαδη τωρα ακομη περισσοτερο μια προοδευτικη διακυβερνηση πρεπει να δημιουργει ατζεντα μετρων ,αξιοπιστης χρηματοδοτησης της αναπτυξης , με προκειμενου η εξοδος απο την κριση να γινει εφικτη!
Αυτο με τη σειρα του επιβαλει την αναγκη προοδευτικος χωρος και κυβερνηση να αναδιαταχθουν και να λειτουργησουν με αφηγημα αναπτυξιακο,συνοχης και δημοκρατιας για να φωτησθουν τα βηματα εξοδου απο την ανατροφοδοτουμενη "δημοσιονομικη "τους κριση!
Προυποθετει υπερβαση της εσωστρεφους διαχειρησης των "κομματικων κρισεων" με ανασυνθεση και ανασυνταξη της παραταξης του αριστερου ,προοδευτικου ,σοσιαλιστικου και ριζοασπαστικου χωρου! Προυποθετει αξιοπιστο καλεσμα του προοδευτικου πολιτικου και κοινωνικου χωρου !
Προυποθετει μοντελο πολιτικης διακυβερνησης και κομματικων δομων που να ειναι ικανες να εξειδικευουν και να εφαρμοζουν πολιτικες με μετρησιμους κοινωνικα και οικονομικα στοχους!
Πολυ περισσοτερο κομμα-παραταξη ικανο να ανατροφοδοτει κοινωνια παραγωγικους ,οικονομικους χωρους και να μετασχηματιζει αναγκες..λαμβανοντας υπ οψιν διεργασιες και συσχετισμους στην Ευρωπη !.
Ειναι ωρα αποφασεων με καθαρο προοδευτικο στιγμα προθεσεων,προκειμενου η κοινωνια με την ψηφο της να εκφρασει συντομα και παλι τη θετικη βουληση της , για το προοδευτικο σχεδιο εξοδου που θα αφορα την παραγωγικη βαση τη συνοχη και την...ευρωπαικη ...ευρωπη !
Γι αυτα τα ζητουμενα ο πολιτης , η κοινωνια και ο προοδευτικος χωρος αναμενουν .οχι μονο προθεσεις αλλα και επιλογες....!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση