GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Εγώ θα το πάταγα το κουμπί του σχεδίου Β

Σε συνέντευξή του στην Ισπανική εφημερίδα El Pais o Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ήταν απόφαση Τσίπρα που δεν πάτησε το κουμπί ενεργο...

Βαρουφάκης: Εγώ θα το πάταγα το κουμπί του σχεδίου Β
Σε συνέντευξή του στην Ισπανική εφημερίδα El Pais o Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ήταν απόφαση Τσίπρα που δεν πάτησε το κουμπί ενεργοποίησης του σχεδίου Β, για το παράλληλο νόμισμα: "Ήταν η δουλειά  ενός πρωθυπουργού. Η δική μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως υπουργός ήταν μόνο να αναπτύξω τα καλύτερα δυνατά εργαλεία. Υπήρχαν επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου, υπήρχαν βέβαια και επιχειρήματα για να μην πατηθεί τελικά το κουμπί. Εγώ, θα το πατούσα! Ναι, θα το έκανα και το έχω πει δημοσίως, αλλά ήμουν στην πλευρά της μειοψηφίας και σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας".

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει στην ισπανική εφημερίδα ότι η συμφωνία είναι σχεδιασμένη να αποτύχει και θα αποτύχει, ενώ επιμένει πώς πρόκειται για μέρος του σχεδίου Σόιμπλε.
"Ελπίζω τελικά να μη φτάσουμε σε Grexit, αλλά περιμένω πολύ θόρυβο κατά την προσπάθεια εφαρμογής της συμφωνίας και στη συνέχεια κατηγορίες για αποτυχία επίτευξης των στόχων και γιγάντωση της ύφεσης  - που τελικά θα μεταφραστεί σε νέα πολιτικά προβλήματα. Τότε θα δούμε αν η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει με την εφαρμογή του υπόλοιπου σχεδίου Σόιμπλε ή όχι".

Ο Γ. Βαρουφάκης έκανε και σύγκριση της Ελλάδας με την Ισπανία: "H ιδέα ότι ο φόβος πρόκειται να δημιουργήσει τη νέα Ευρώπη είναι μια ιδέα που θα μας οδηγήσει ολοταχώς σε μια μεταμοντέρνα δεκαετία του 1930 και πιστεύω ότι ο λαός της Ισπανίας και οι πολίτες στην Ελλάδα γνωρίζουν ακριβώς τι τους έκανε η δεκαετία του 1930".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση