GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Πειραιά και πάλι το Ελευθέριος Βενιζέλος

Στις 7:30 το απόγευμα κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέρον...

Στον Πειραιά και πάλι το Ελευθέριος Βενιζέλος

Στις 7:30 το απόγευμα κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.

Στο λιμάνι είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί με απόλυτη ασφάλεια η αποβίβαση των προσφύγων.

Επίσης, ο ΟΛΠ είχε διαθέσει λεωφορεία του, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορέσουν να μεταφερθούν στο σταθμό του τρένου και του προαστιακού.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αναμένεται να καταφθάσουν στο σιδηρόδρομο του ΟΣΕ στον σταθμό Λαρίσης, προκειμένου να αποβιβαστούν σε αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στα βόρεια σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο από όπου θα παραλάβει πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο όταν επιστρέψει εκ νέου στον Πειραιά πιθανότατα θα πραγματοποιήσει και νέο δρομολόγιο αυτή τη φορά για τη Μυτιλήνη.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση