GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Χρειαζόμαστε ενότητα για να ξεπεραστεί η κρίση

Την ανάγκη, αλλά και την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ενότητα και αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί η κρίση, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δ...

Παυλόπουλος: Χρειαζόμαστε ενότητα για να ξεπεραστεί η κρίση
Την ανάγκη, αλλά και την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ενότητα και αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί η κρίση, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απόψε στην Σάμο, στον χαιρετισμό του στην τελετή της λιτάνευσης της εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Με αφορμή και την νικηφόρα ναυμαχία της Μυκάλης, της οποίας η 191η επέτειος γιορτάζεται σήμερα στο νησί, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, "τον δρόμο αυτό θα τον διανύσουμε ξανά, για ν’ αντιμετωπίσουμε την δεινή κρίση που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τον τόπο και τον λαό μας. Τούτη τη φορά μάλιστα, μαζί με τους ομόθρησκους λαούς της Ευρώπης και με πυξίδα τις αρχές και της αξίες του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που βρίσκονται στον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας. Και θα τον διανύσουμε οι Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι, όπως το πράξαμε όταν χρειάσθηκε να γράψουμε τις πιο λαμπρές σελίδες της μακραίωνης ιστορίας μας”.

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος “εμφανίζεται για εμάς, τους Έλληνες που έχουμε ταχθεί φύλακες της κιβωτού της Ορθοδοξίας, ως αφετηρία έμπνευσης με στόχο την υπέρβαση κάθε εθνικής κρίσης. Αφετηρία αποφασιστικότητας και ελπίδας για τη δύναμη που διαθέτουμε, ως λαός και ως έθνος, όπως έχουμε ιστορικώς και διαχρονικός αποδείξει, να βρίσκουμε πάντα τον δρόμο μας και την προοπτική μας, ιδίως υπό δύσκολες περιστάσεις”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε το απόγευμα στην Σάμο, όπου έγινε δεκτός από τις τοπικές αρχές. Κατά την υποδοχή του, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου επισήμανε ότι με την παρουσία του στο νησί επιβεβαιώνει πως "η ελληνική Πολιτεία ενδιαφέρεται για τους νησιώτες, αφουγκράζεται τα πολλά και σύνθετα προβλήματά τους και αναζητεί τρόπους για την επίλυσή τους".

"Η Σάμος και όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, διανύουν το δικό τους δύσβατο δρόμο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι εκπτώσεις στην εθνική αποστολή τους δεν πρόκειται να κάνουν”, κατέληξε η κ. Καλογήρου.

Ο κ. Παυλόπουλος αμέσως μετά ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Σάμου, Μιχ. Αγγελόπουλος, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τη λιτάνευση της εικόνας στο κέντρο της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετέβη στη συνέχεια στον Ταρσανά, απ' όπου παρακολούθησε την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Την Πέμπτη ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην δοξολογία στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Πλατεία Πυθαγορείου (παλιό Δημαρχείο) όπου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σάμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει το μεσημέρι στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση