GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιβιβάστηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Ύστερα από αρκετές ώρες αναμονής, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό σώμα και παρουσία και αστυνομικής δύναμης μπήκαν τελικά λίγο ...



Ύστερα από αρκετές ώρες αναμονής, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό σώμα και παρουσία και αστυνομικής δύναμης μπήκαν τελικά λίγο πριν τις 2 τη νύχτα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έχει καταπλεύσει στην Κω οι πρώτοι 200 Σύριοι πρόσφυγες.

Για λόγους ασφαλείας κρίθηκε σκόπιμο να μπουν στο πλοίο μόνο οι πρόσφυγες που έφτασαν χτες Σάββατο στην Κω και ελέγχθηκαν πλήρως.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα μπουν και πρόσφυγες/μετανάστες από τους ήδη παραμένοντες στην πόλη καθώς μετά το κλείσιμο και του ξενοδοχείου «Κάπτεν Ηλίας» υπάρχει φόβος συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε χτες το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών- Αφγανών και Ιρακινών.

Μάλιστα την ώρα της αναμονής και πριν ανοίξουν οι πύλες εισόδου στην επιβατική προβλήτα έφτασε ομάδα νεαρών Ιρακινών μεταναστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν με φωνές για το γεγονός πως προηγήθηκαν στην επιβίβαση οι Σύροι.

Αμηχανία προκάλεσε και η εικόνα των μικρών παιδιών που πέρασαν μεγάλη ταλαιπωρία ενώ ένα παιδί ήταν άρρωστο με πυρετό.
(Πηγή: aegeanews.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση