GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστων στο Κάιρο

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα στο νοτιοδυτικό Κάιρο από τα πυρά που δέχθηκε από αγνώστους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύ...

Αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστων στο Κάιρο
Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα στο νοτιοδυτικό Κάιρο από τα πυρά που δέχθηκε από αγνώστους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.
Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι είχαν κρυφτεί, άνοιξαν πυρ σε μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε δύο κρατούμενους, προτού διαφύγουν, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός.
Η επίθεση αυτή σημειώνεται πέντε ημέρες μετά τον θάνατο από τα πυρά της αστυνομίας πέντε υπόπτων για μια άλλη επίθεση στην επαρχία Φαγιούμ, νοτιοδυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Από τον Ιούλιο του 2013, που ανετράπη ο προερχόμενος από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους Μοχάμεντ Μόρσι από τον τότε αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και νυν πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, εκατοντάδες Αιγύπτιοι αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις στο Σινά, στο Δέλτα του Νείλου και στο Κάιρο.
Οι πιο φονικές επιθέσεις έχουν γίνει στο Σινά, που έχει γίνει το προπύργιο μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης η οποία αποτελεί την αιγυπτιακή πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους και απειλεί τώρα να εκτελέσει έναν Κροάτη που συνέλαβε όμηρο τον Ιούλιο στο Κάιρο.
Οι τζιχαντιστές στην Αίγυπτο δηλώνουν ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή εδώ και δύο χρόνια των υποστηρικτών του Μόρσι, η οποία έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους ισλαμιστές διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση