GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιματηρές συγκρούσεις αστυνομίας και μεταναστών στη Γερμανία

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και περίπου 50 πρόσφυγες στην πόλη Σουχλ, στη Γερ...

Αιματηρές συγκρούσεις αστυνομίας και μεταναστών στη Γερμανία
Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και περίπου 50 πρόσφυγες στην πόλη Σουχλ, στη Γερμανία, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο την αστυνομία.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Έρφουρτ, που επικαλείται το ΑΠΕ, οι ταραχές ξέσπασαν σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη αυτή χθες και σε αυτές ενεπλάκησαν τουλάχιστον 50 μετανάστες. Ένας από τους μετανάστες φέρεται ότι προκάλεσε το περιστατικό όταν άρχισε να σκίζει σελίδες από το Κοράνι, το οποίο προκάλεσε μια επιθετική αντίδραση από άλλους πρόσφυγες.
 
Η τοπική αστυνομία εκλήθη γρήγορα να επέμβει για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, αλλά οι πρόσφυγες επιτέθηκαν τότε στην αστυνομία με πέτρες και σιδηρολοστούς.
Τουλάχιστον 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συμπλοκές, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 4 ώρες, σύμφωνα με το περιοδικό.
 
Για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση κινητοποιήθηκαν επίσης αστυνομικοί από τις γύρω πόλεις, ενώ κατά τις ταραχές ένας αριθμός οχημάτων της αστυνομίας υπέστη ζημιές.
 
Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό που σημειώνεται στην ΕΕ, η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική όπου οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.
 
Τον Ιούλιο το ομοσπονδιακό γραφείο για τη μετανάστευση της Γερμανίας δέχθηκε έναν αριθμό ρεκόρ αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου σε έναν μήνα: συνολικά περίπου 79.000. Οι περισσότεροι από αυτούς που ζητούν άσυλο στη Γερμανία προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και τη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση