GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυσάρεστη έκπληξη από σήμερα: Μικρότερες οι συντάξεις λόγω παρακρατήσεων

Μια δυσάρεστη έκπληξη από τα νέα οικονομικά δεδομένα που φέρνουν οι αλλαγές του τρίτου Μνημονίου θα έχουν από σήμερα οι συνταξιούχοι ...


Μια δυσάρεστη έκπληξη από τα νέα οικονομικά δεδομένα που φέρνουν οι αλλαγές του τρίτου Μνημονίου θα έχουν από σήμερα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου, καθώς οι συνταξιοδοτικές τους αποδοχές που έχουν αρχίσει να πιστώνονται από το βράδυ της Πέμπτης είναι «κουτσουρεμένες» από την ενσωμάτωση της αύξησης της παρακράτησης υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Η αύξηση, η οποία είναι της τάξεως του 2%, δηλαδή από 4% σε 6%, αφορά τόσο τις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις, ενώ οι μειώσεις θα επιβληθούν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι τα επιπλέον ποσά από τις αναδρομικές παρακρατήσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα διαμοιραστούν ισόποσα στους τρεις τελευταίους μήνες του έτους και θα διοχετεύονται στον τομέα της Υγείας, υπέρ ΕΟΠΥΥ.
Σημειώνεται ότι για τις κύριες συντάξεις ο υπολογισμός της επιβάρυνσης από την εισφορά θα γίνεται επί του μικτού ποσού προ εφαρμογής μνημονίου, ενώ στις επικουρικές οι απώλειες καθώς η εισφορά αποφασίστηκε να επιβληθεί στο καταβαλλόμενο και όχι στο αρχικό ποσό.
Αντίστοιχες θα είναι οι μειώσεις που θα δουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στις απολαβές τους, οι οποίες θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση