GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξαδέλφια πήγαν στα δικαστήρια για μία… μουριά

Απίστευτες είναι οι υποθέσεις που δικάζονται καθημερινά στα Ειρηνοδικεία όλης της Κρήτης. Πολλές απ’ αυτές είναι για… ψύλλου πήδημα όπω...

Ξαδέλφια πήγαν στα δικαστήρια για μία… μουριά

Απίστευτες είναι οι υποθέσεις που δικάζονται καθημερινά στα Ειρηνοδικεία όλης της Κρήτης. Πολλές απ’ αυτές είναι για… ψύλλου πήδημα όπως η παρακάτω υπόθεση: Τρία ξαδέρφια κατέληξαν στα δικαστήρια εξαιτίας μίας… μουριάς.

Μία γυναίκα έκανε αγωγή κατά δύο ξαδερφών της – που είναι και γείτονες – επειδή της έκοψαν περισσότερο απ’ ότι έπρεπε μία μουριά που είχε έξω από το σπίτι της και τους ζητάει χρήματα για… ηθική ζημία.

Το περιστατικό αυτό έγινε το 2013 κι έφτασε στις δικαστικές αίθουσες του Ηρακλείου πριν λίγο καιρό.

Η υπόθεση

Η ενάγουσα είχε μία μουριά έξω από το σπίτι της στο δήμο Μαλεβιζίου που είχε αναπτυχθεί επικίνδυνα.

Ζήτησε από τους δύο εναγόμενους (που είναι ξαδέρφια της αλλά και γείτονες) να την κλαδέψουν.

Οι ίδιοι πήγαν και την κλάδεψαν – αλλά σύμφωνα πάντα με την ενάγουσα – την… πετσόκοψαν με αποτέλεσμα να της «χαλάσουν» την θέα.

Η ενάγουσα πήγε σε δικηγόρο και κατάθεσε αγωγή εναντίον της ζητώντας 1.500 ευρώ για για την αξία της κοπείσας μουριάς και 8.000 ευρώ «διά την ηθική ζημία λόγω της ηθικής βλάβης που της προκάλεσε η θέα αυτής».

Η απόφαση

Το δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση και αποφάσισε πρωτόδικα να καταβάλλουν οι δύο εναγόμενοι συνολικά 2.000 ευρώ «με την αιτιολογία λογω της ηθικής ζημίας που της προκάλεσαν, που για την αποκατάστασή της έκρινε το δικαστήριο ότι αρκεί το συγκεκριμένο ποσό».

Έπεται συνέχεια

Η υπόθεση έπεται να έχει και… συνέχεια καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, οι δύο εναγόμενοι θα ασκήσουν έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση