GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αγορές ψάχνουν διέξοδο - Νέα βουτιά στο κινέζικο χρηματιστήριο

Ψάχνουν διέξοδο οι αγορές καθώς συνεχίζεται η βουτιά στο κινέζικο χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να ερμηνεύουν την προσπάθεια της κινέζικη...

Οι αγορές ψάχνουν διέξοδο - Νέα βουτιά στο κινέζικο χρηματιστήριο

Ψάχνουν διέξοδο οι αγορές καθώς συνεχίζεται η βουτιά στο κινέζικο χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να ερμηνεύουν την προσπάθεια της κινέζικης κυβέρνησης. να στηρίξει με επιπλέον χρήμα την αγορά χρήματος και κεφαλαίου.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης, υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα  των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2014 με πτώση σημαντική κοντά στο 6%-7%.

Οι σωρευτικές απώλειες ξεπερνούν αγγίζουν το 12% σε δύο συνεδριάσεις. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενώ σημείωνε κέρδη άνω του 1,5%, τώρα δέχεται πιέσεις της τάξης του 1,6%. Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και οι μετοχές στο Τόκιο, σε μία έντονα ευμετάβλητη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Nikkei τερμάτισε με απώλειες 3,94% στις 17.902 μονάδες ενώ βρέθηκε και με κέρδη 2% ενδοσυνεδριακά. Ο ευρύτερος Topix έκλεισε 2,8% χαμηλότερα, στις 1,439 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε περισσότερο ρευστό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για στήριξη με προσφορά με προσφορά 150 δισ. γουάν (23,43 δισ. δολάρια) σε βραχυπρόθεσμα δάνεια προς τις τράπεζες ακολουθώντας τα βήματα της περασμένης εβδομάδας.

 

Δείτε επίσης

Η κινέζικη δίνη απειλεί επενδύσεις - ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

15 φορές το ελληνικό χρέος χάθηκε στις αγορές μέσω Κίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση