GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη πτώση παρά τα πολλά γεγονότα! Κατέρρευσε και η τηλεθέαση των καναλιών...

Αν και αυτό το καλοκαίρι τα γεγονότα είναι πολλά και πυκνά, θα περίμενε κανείς πως το ενδιαφέρον θα έδινε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ένα...

Αν και αυτό το καλοκαίρι τα γεγονότα είναι πολλά και πυκνά, θα περίμενε κανείς πως το ενδιαφέρον θα έδινε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ένα "πουσάρισμα", κάτι που όμως δεν ήρθε τελικά ποτέ!
Οι μέσοι όροι τηλεθέασης των καναλιών εθνικής εμβέλειας έχουν πιάσει θερμοκρασίες αντιστρόφως ανάλογες του κλίματος και φλερτάρουν με μονοψήφια νούμερα στο σύνολο της ημέρας. Ακόμη και σε μέρες με πυκνή πολιτική επικαιρότητα, όπως οι τελευταίες με το διάγγελμα και τη διαδικασία διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, οι τηλεθεατές φαίνεται πως βρέθηκαν στην παραλία και κράτησαν τους δέκτες τους κλειστούς.
Ενδεικτικός είναι ο μέσος όρος των καναλιών το Σάββατο 22 Αυγούστου, μέρα που  περιελάμβανε συναντήσεις της ΠτΒ με τον κ. Λαφαζάνη, αλλά και διεργασίες από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής. Το MEGA σημείωσε 12.6%, o Alpha 12.4% , ο ΣΚΑΙ 12.2%, το ANT1 10.1%, το STAR 9.7% και το πρώτο κανάλι της ΕΡΤ 6,4%. Εξίσου χαμηλά είναι τα ποσοστά των τηλεοπτικών σταθμών και στο λεγόμενο δυναμικό κοινό με μόνη διαφορά την ανεπαίσθητη αύξηση του MEGA με ποσοστό 14.9%, αλλά και την κατακόρυφη πτώση ΣΚΑΙ και ΕΡΤ που σημειώνουν σύνολο τηλεθέασης 7,9%, και 2,4%.
Το Μέγκα πήρε τη μερίδα του λέοντος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή (21.1%), παραμένοντας ωστόσο πίσω από τον ΣΚΑΙ (24.2% στην πρωινή εκπομπή) του οποίου ο τηλεμαραθώνιος αποδίδει και τον κρατά ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης, πιο ψηλά ακόμη και από το μέσο όρο που συνήθως παρουσιάζει το κανάλι του Φαλήρου.

Μια τηλεθέαση τον Αύγουστο
Παρατηρώντας τον πίνακα τηλεθεάσεων της Nielsen για τα έτη 2013 και 2014, ο μέσος όρος τηλεθέασης συνολικά στην τηλεόραση παρουσιάζει τεράστια πτώση κατά το μήνα Αύγουστο, κάτι που μπορεί να εξηγήσει εν μέρει το μούδιασμα της AGB, παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις.




Τα ανθεκτικά κανάλια στον καύσωνα
Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονταν πολύ κάτω από τους συνήθειες μέσους όρους τους, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν κάτω από 15% και άλλα στο όριο του 10%. Με βάση αυτό τον πίνακα μπορεί κανείς όμως να παρατηρήσει ορισμένες σημαντικές διαφορές.




Από τη μία το γεγονός πως το MEGA βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά από τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει συνήθως, ακόμη και τον Αύγουστο, ένα φαινόμενο όμως που "στοίχειωσε" τη Μεσογείων όλο το τελευταίο διάστημα. Αντίστοιχα και ο ΑΝΤ1 εμφανίζεται χαμηλά, ενώ ο Alpha παρουσιάζει μια σταθερότητα.
 Πεσμένη πολύ φαίνεται η ΕΡΤ που τον Αύγουστο πιάνει τηλεθεάσεις. Το περασμένο διάστημα η δημόσια τηλεόραση είχε τουλάχιστον διπλασιάσει τα νούμερα τηλεθέασης, σε σύγκριση με τις επιδόσεις της ΝΕΡΙΤ, ενώ τόσο το δελτίο ειδήσεων, όσο και η βραδινή της ζώνη, μετά τις 11.00 το βράδυ κατάφερνε ανά περιόδους να χτυπήσει ακόμη και την πρώτη θέση. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι τα μέσα Ιουλίου και μετά από την εξαιρετική επίδοση τη βραδιά του δημοψηφίσματος, η ΕΡΤ σημείωνε διψήφια μερίδια τηλεθέασης που έφταναν το 11%. Τον Αύγουστο πάντως η απόδοση της δημόσιας τηλεόραση μειώθηκε στο μισό.
Ο ΣΚΑΙ από την άλλη βρίσκεται πάνω από το 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση