GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη σε μια αποθήκη γεμάτη με εκρηκτικές ύλες στη...

Ισχυρή έκρηξη στη βόρεια Κίνα - 7 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη σε μια αποθήκη γεμάτη με εκρηκτικές ύλες στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας, ανέφερε η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Στον ιστότοπό της η εφημερίδα εξηγεί ότι όλοι τους σκοτώθηκαν όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 300 τραυματίες.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο δύο πυροσβέστες αγνοούνται.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo διακρίνονται άνθρωποι αιμόφυρτοι στους δρόμους ενώ άλλοι κρατούν παιδιά τυλιγμένα σε κουβέρτες. Η αυθεντικότητα αυτών των φωτογραφιών δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί προς το παρόν.

Σύμφωνα με το κινεζικό κέντρο των δικτύων παρακολούθησης των σεισμών, το μέγεθος της πρώτης έκρηξης ισοδυναμούσε με έκρηξη τριών τόνων ΤΝΤ ενώ η δεύτερη ήταν ακόμη ισχυρότερη και αντιστοιχούσε σε έκρηξη 21 τόνων ΤΝΤ.

Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 15 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση