GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθώος δήλωσε ο μακελάρης του Τσάρλεστον

Ο δράστης της σφαγής στην εκκλησία του Τσάρλεστον, που κατηγορείται για ρατσιστικό έγκλημα, δήλωσε αθώος σήμερα για τον θάνατο εννέα Αφροαμε...

Αθώος δήλωσε ο μακελάρης του Τσάρλεστον

Ο δράστης της σφαγής στην εκκλησία του Τσάρλεστον, που κατηγορείται για ρατσιστικό έγκλημα, δήλωσε αθώος σήμερα για τον θάνατο εννέα Αφροαμερικανών πιστών, κατά την προσαγωγή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ντίλαν Ρουφ, 21 ετών, σε δικαστήριο αφότου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, στις 22 Ιουλίου.

Ο Ρουφ φέρεται ότι στις 17 Ιουνίου άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα πιστούς που βρίσκονταν μέσα στην ιστορική εκκλησία Εμάνιουελ των Αφροαμερικανών του Τσάρλεστον, στο χειρότερο ρατσιστικό έγκλημα στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Κατηγορείται για εννέα ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς επίσης και για ρατσιστικό έγκλημα με βάση τον νόμο για τα αδικήματα που υποκινούνται από το μίσος απέναντι στη φυλή ή τη θρησκεία του θύματος.

Ο Ντέιβιντ Μπρακ, ο δικηγόρος του νεαρού λευκού ρατσιστή που είναι υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, είπε ότι ο πελάτης του ήταν έτοιμος να δηλώσει ένοχος, όμως οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη αποσαφηνίσει αν θα ζητήσουν την καταδίκη του σε θάνατο ή όχι.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Μπρίστοου Μάρτσαντ χρειάστηκε περίπου μισή ώρα για να αναγνώσει ολόκληρο το κατηγορητήριο.

"Η διαδικασία ξεκίνησε. Είναι ένα μακρύ ταξίδι, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη", είπε στους δημοσιογράφους ο πάστορας της εκκλησίας, Νόρβελ Γκοφ.

Η δίκη του Ρουφ αναμένεται ότι θα ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση