GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Επικοινωνία Γιούνκερ με Μέρκελ και Ολάντ

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των τριών πιστωτών της χώρας, περιλαμβανομένου και του ΔΝΤ, επετ...

Κομισιόν: Επικοινωνία Γιούνκερ με Μέρκελ και Ολάντ
Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των τριών πιστωτών της χώρας, περιλαμβανομένου και του ΔΝΤ, επετεύχθη σήμερα τα ξημερώματα στην Αθήνα, σύμφωνα με την Αννίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπο της Κομισιόν.
Όπως είπε η ίδια, θα γίνει Συνοδός της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (ΕFC), δηλαδή των EWG των «28», για να αποτιμήσουν τη συμφωνία.
Μένουν επίσης κάποιες λίγες τεχνικές λεπτομέρειες που αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ώρες.
Όπως λέει η Μπράιτχαρτ, έχουμε τεχνική συμφωνία και τώρα θα πρέπει να αναζητηθεί και η πολιτική συμφωνία, κάτι το οποίο είναι δουλειά του Eurogroup.
Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα τηλεφωνήσει αργότερα σήμερα με την Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ, για να τους περιγράψει την κατάσταση και ενώ χθες το βράδυ μίλησε ήδη με τον Β. Σόιμπλε και τον Αλ. Τσίπρα.
Η Κομισιόν δεν σχολιάζει το αν και πότε αλλά και με τι μορφή θα συνεδριάσει το Eurogroup, κάτι το οποίο θα ανακοινώσει το ίδιο, θεωρεί όμως ότι με βάση τα όσα έχει πει ο Γιούνκερ, η εκταμίευση της δόσης για την πληρωμή της ΕΚΤ, μπορεί να γίνει εγκαίρως από το νέο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση