GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας Τσοε Γιονγκ-Γκον εκτελέσθηκε επειδή εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική του ηγέ...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας Τσοε Γιονγκ-Γκον εκτελέσθηκε επειδή εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.
Αν επιβεβαιωθεί η εκτέλεση αυτή, θα είναι η δεύτερη από την αρχή του χρόνου, μετά την ανακοίνωση τον Απρίλιο της εκτέλεσης του βορειοκορεάτη υπουργού Άμυνας Χιόν Γιονγκ-Τσολ, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε από την Πιονγκγιάνγκ.
Σύμφωνα με το Yonhap, ο αντιπρόεδρος της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα τον Ιούνιο του 2014, εκτελέσθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα τον Μάιο αφού επέκρινε τη δασική πολιτική που εφαρμόζεται από τον βορειοκορεάτη ηγέτη. Το πρακτορείο διευκρινίζει πως η πηγή του έχει "γνώσεις για τη Βόρεια Κορέα".
Ο Τσόε Γιονγκ-Γκον εθεάθη για τελευταία φορά στα επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης τον Δεκέμβριο, στην επέτειο του θανάτου του Κιμ Γιονκ-Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης.
Η Σεούλ "παρακολουθεί από κοντά το ενδεχόμενο να υπάρχουν αλλαγές στην κατάσταση του κ. Τσόε", ανέφερε το υπουργείο.
Τον Απρίλιο, οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει πως ο βορειοκορεάτης υπουργός Άμυνας έπεσε θύμα μιας εκκαθάρισης και μπορεί να εκτελέσθηκε με χρήση αντιαεροπορικού πυροβόλου για ανυποταξία και επειδή αποκοιμήθηκε στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης.
Οι βορειοκορεατικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτή την εκτέλεση.
Ωστόσο η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως διόρισε στη θέση του υπουργού Άμυνας τον στρατηγό Πακ Γιονγκ-Σικ.
(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση