GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNBC: Οι Ρώσοι δεν κάνουν διακοπές και αυτό πλήττει την Ελλάδα

Οι Ρώσοι έχουν μειώσει τις διακοπές τους εφέτος και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό των Ρώσων...

CNBC: Οι Ρώσοι δεν κάνουν διακοπές και αυτό πλήττει την Ελλάδα

Οι Ρώσοι έχουν μειώσει τις διακοπές τους εφέτος και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό των Ρώσων τουριστών.

Οι κυρώσεις, οι αδύναμες τιμές του πετρελαίου και η ύφεση τούς αποτρέπουν από το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Ο αριθμός των Ρώσων που ταξιδεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι μειωμένος κατά 9% εφέτος σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Μείωση υπήρξε όμως και πέρυσι, καθώς η ρωσική οικονομία παλεύει με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες και στις ενεργειακές της εταιρίες, ως επακόλουθο των εξελίξεων στην Κριμαία.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που βιώνει τον αντίκτυπο αυτών των εξελίξεων, σύμφωνα με αναλυτή της Euromonitor.

«Η Ρωσία αποτελεί βασική αγορά για τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ευρώπη και σαφώς επηρεάζονται», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο αριθμός των Ρώσων που κάνουν διακοπές στην Ευρώπη έπεσε κατά 35 εκατομμύρια πέρυσι και προβλέπεται πως θα υποχωρήσει περαιτέρω κοντά στα 32 εκατομμύρια το 2015, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση