GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FT: Το Grexit φοβούνταν από την Κίνα το βρήκαν - ΦΩΤΟ

Η αδυναμία της οικονομίας στην Κίνα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την αδυναμία του νομίσματός της με την ευρωζώνη ασταθής στο φόντο της ελ...

FT: Το Grexit φοβούνταν από την Κίνα το βρήκαν - ΦΩΤΟ

Η αδυναμία της οικονομίας στην Κίνα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την αδυναμία του νομίσματός της με την ευρωζώνη ασταθής στο φόντο της ελληνικής κρίσης.

Αυτό αναφέρει σχόλιο στους Financial Times που σημειώνει πως οι εξαγωγείς αναγνωρίζουν ότι ένα ασθενέστερο γουάν από μόνο του δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κίνας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η ζήτηση στην αγορά εργασίας υποχώρησε τον Ιούλιο, για πρώτη φορά από το 2012. Ο δείκτης χτύπησε το 49,3 τον περασμένο μήνα, κάτω από το μέσο όρο του 67,8 κατά τους πρώτους έξι μήνες. Κάτω από το 50 ο δείκτης δείχνει ύφεση στη ζήτηση για εργαζομένους.

Οι πάγιες επενδύσεις αναπτύχθηκαν με το βραδύτερο ρυθμό από το 2000 κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2015, με αιχμή την κατάρρευση των επενδύσεων σε ακίνητα. Η παραγωγή στα εργοστάσια τον Ιούλιο ήταν επίσης ελάχιστα πάνω από το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών που έπεσε το Μάρτιο.

Το «εξαγωγικό εργοστάσιο του πλανήτη χωλαίνει. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τον Ιούλιο οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν ανησυχητικά κατά 8,3%, ενώ αρνητικοί είναι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια και οι δείκτες για τα νεόδμητα σπίτια, την παραγωγή τσιμέντου και χάλυβα κ.ά.

Η Κίνα υποτιμά το νόμισμά της σε «αντίποινα» για την «εκτύπωση» χρήματος σε ΗΠΑ και τώρα στην ευρωζώνη που υποτιμά τα νομίσματα, ευρώ και δολάριο. Η Κίνα έχει δει τις εξαγωγές της προς την οικονομικά ασθμαίνουσα Ευρώπη να υποχωρούν συνολικά φέτος κατά 12,1% και προς την Ιαπωνία κατά 10,2%.

Οι τονωτικές κρατικές ενέσεις στην κινέζικη οικονομία τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε τετραπλασιασμό του χρέους της Κίνας από 7 τρισ. δολ. το 2007 σε 28 τρισ. δολ., που ισοδυναμεί με 282% ΑΕΠ.

Αλλά εάν η αγορά εργασίας συνεχίζει να επιδεινώνεται, η πίεση για δραστικά μέτρα θα αυξηθεί, αναφέρουν οι Financial Times.

 

Δείτε επίσης

Πτώση στην ευρω-παραγωγή στη σκιά της κρίσης από την Αθήνα έως το Πεκίνο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις για το ελληνικό χρέος

Η βουτιά στο "ζωώδες ένστικτο" της Ελλάδας των μνημονίων - ΦΩΤΟ

11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του παγκόσμιου πλούτου - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση