GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Google: Ετοιμάζει έξυπνα… υφάσματα

Η Google συνεργάζεται με κατασκευαστές ρούχων για τη δημιουργία «έξυπνων» υφασμάτων, τα οποία θα μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό παντε...

Google: Ετοιμάζει έξυπνα… υφάσματα
Η Google συνεργάζεται με κατασκευαστές ρούχων για τη δημιουργία «έξυπνων» υφασμάτων, τα οποία θα μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό παντελόνι σε… touchpad και ένα μπουφάν σε… joystick.
Οι «έξυπνες» κλωστές που ανέπτυξε η εταιρεία μπορούν να υφανθούν σε υπάρχοντα είδη ένδυσης, ενώ υπολογιστές σε μέγεθος ενός κουμπιού θα επιτρέπουν την επικοινωνία τους με κινητά τηλέφωνα και άλλες έξυπνες συσκευές.
«Εάν μπορούμε να υφάνουμε τη διαδραστικότητα και να εισάγουμε μεθόδους στα υφάσματα, τότε αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνσης μιας τεχνολογίας που θα… φοριέται» σχολίασε ο επικεφαλής του προγράμματος Jacquard, Ivan Poupyrev.
«Μοιάζει σαν ένα κανονικό ύφασμα και το νιώθει κανείς ως τέτοιο, μόνο που είναι αγώγιμο» εξήγησε ο συνεργάτης του, ShihoFukuhara. «Συνεργαζόμαστε με σχεδιαστές σε όλον τον κόσμο. Μπορεί να είναι ορατό ή και εντελώς αόρατο».
Οι δομές των νημάτων του προγράμματος Jacquard συνδυάζουν λεπτά, μεταλλικά κράματα με φυσικά και συνθετικά νήματα, όπως βαμβάκι, πολυεστέρας και μετάξι, καθιστώντας τα νήματα αρκετά ισχυρά ώστε να υφανθούν σε οποιοδήποτε βιομηχανικό αργαλειό, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας DailyMail.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση