GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Kαλό ταξίδι Khaled al-Asaad... ήρωα των Αδέσποτων όλου του κόσμου

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας www.nikosklitsikas.gr/ Αποχαιρετώντας τον Khaled al-Asaad, ακέφαλο κρεμασμένο πτώμα στην Παλμύρα της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
www.nikosklitsikas.gr/

Αποχαιρετώντας τον Khaled al-Asaad, ακέφαλο κρεμασμένο πτώμα στην Παλμύρα της...
παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα μεγάλο αρχαιολόγο, τις σημερινές εποχές εύχεσαι η θυσία του κι ο μαρτυρικός θάνατός του, να χαραχθούν στις συνειδήσεις μας.
Ο αρχαιολόγος Khaled al-Asaad, τον οποία είχα την τιμή να γνωρίσω όταν επισκέφθηκα την Παλμύρα και αρχαιολογικό συνέδριο στη Ρώμη πριν πολλά χρόνια, ήταν 82 χρονών κι είχε αφιερώσει 50 ολόκληρα χρόνια ως Διευθυντής Αρχαιοτήτων στην αγαπημένη του Παλμύρα.
Το πάθος του για την αρχαιολογία τον έχει κατατάξει στο πάνθεο των αρχαιολόγων όλου του πλανήτη. Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του (2004) δεν εγκατέλειψε ποτέ την επιστήμη και την Παλμύρα. Εργαζόταν, μελετούσε, ήταν δάσκαλος για όλους τους φοιτητές Αρχαιολογίας, μέχρι την ώρα που οι ορδές των μισθοφόρων τζιχαντιστών του “ισλαμικού κράτους”, με έφοδο από την τουρκική επικράτεια και με την πλήρη κάλυψη των “πολιτισμένων” δυτικών κατέλαβαν την Παλμύρα (Αντίο Παλμύρα... Η Ανθρωπότητα χάνει τις ρίζες της...).
Στην πολιορκία της πόλης από τους τζιχαντιστές, ο καθηγητής εργαζόταν για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη διαφυγή προς τη Δαμασκό για φύλαξη, όλων των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών, που δεν έπρεπε να πέσουν στα χέρια των βαρβάρων.
Τον πρώτο που συνέλαβαν τα ανθρωπόμορφα κτήνη των τζιχαντιστών στην Παλμύρα, ήταν ο Καθηγητής  Khaled. Έμεινε φυλακισμένος για έναν μήνα. Βασανίστηκε χωρίς όρια κι ανακρίθηκε 24 ώρες το 24ωρο. Τα κτήνη ήθελαν να τους αποκαλύψει που έχουν κρυφτεί οι αρχαιολογικοί θυσαυροί της αρχαίας Παλμύρας, πριν την καταλάβουν. Δεν μίλησε και σήκωσε τον σταυρό του μαρτυρίου... Έτσι τον αποκεφάλισαν.

Το σώμα του καθηγητή χωρίς κεφάλι, κρεμάστηκε σε έναν πυλώνα, στην κεντρική πλατεία της αρχαίας Παλμύρας...
Ο  Khaled θα μπορούσε να έχει φύγει από τη Συρία πριν πολύ καιρό. Είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους δουλεμπόρους με τα πλοιάρια και να βρίσκεται στην Ελλάδα. Μάλιστα, το διεθνές κύρος του δεν θα του επέβαλε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης... Όμως, όπως κάθε πατριώτης, όταν δέχεται επίθεση η πατρίδα του δεν γίνεται ρίψασπις! 
"Εδώ γεννήθηκα, εδώ θέλω να πεθάνω"... τόνιζε ο καθηγητής
όταν τον καλούσαν να φύγει από την Παλμύρα
Ο  Καθηγητής  Khaled δολοφονήθηκε για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του πλανήτη.
Θα μείνει στη μνήμη όσων δεν στρατεύτηκαν με τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους εναντίον του λαού της Συρίας.
Μάρτυρας Πολιτισμού, πολεμιστής Πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας. Εφιάλτης για τη δυτική “διανόηση” που μπροστά στο έγκλημα εναντίον της Συρίας και του πανάρχαιου πολιτισμού της σιωπά ένοχα.
Ο  Khaled είναι ήρωας και μάρτυρας της ένδοξης και περήφανης Συρίας. Είναι δικός μας ήρωας και μάρτυρας. Σύμβολο ελευθερίας και επιστημονικής έρευνας. Έτσι θα τον θυμούνται αιώνια οι αντιιμπεριαλιστές του πλανήτη και δεν θα επιτρέψουμε η μνήμη του να πέσει στη “λήθη”.

Υ.Γ. Ως έλληνας, αυτές τις τραγικές για την παγκόσμια ανθρωπότητα ώρες, σε καταλαμβάνει ντροπή κι ενοχές για το ότι η επίσημη ηγεσία της χώρας συνεχίζει την πολιτική των προηγουμένων απέναντι στη Συρία, ξεχνώντας πως η Συρία ήταν αυτή που στην κρίση του Μάρτη 1987, όταν ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια, ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του, στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!".
Επιπροσθέτως μεγάλη είναι η ντροπή για τον Αλέξη Τσίπρα, σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας, που όχι μόνον συνεχίζει απέναντι στη φίλη Συρία την πολιτική των Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, αλλά και χωρίς ντροπή διαδηλώνει στην πλατεία Συντάγματος και φωτογραφίζεται με τους "εξεγερμένους" Σύρους, αυτούς που δολοφόνησαν τον καθηγητή Khaled al-Asaad και επιθυμούν τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας...
Ο σημερινός πρωθυπουργός διαδηλώνει στο Σύνταγμα για την Παλαιστίνη εναντίον του ισραηλινού καθεστώτος... μαζί με τους "εξεγερμένους" εναντίον του "δικτάτορα" Άσαντ, τους φονιάδες τζιχαντιστές... ( Ιούλης του 2014)

2 σχόλια

  1. Ο ΟΗΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση