GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"O ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται με ευθύνη του Τσίπρα"

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται κι είναι τραγική ειρωνεία ότι αυτό γίνεται με ευθύνη του ίδιου του προέδρου και μιας μικρή...


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται, ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται κι είναι τραγική ειρωνεία ότι αυτό γίνεται με ευθύνη του ίδιου του προέδρου και μιας μικρής ομάδας περί αυτόν», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στο Mega η Σόφη Παπαδόγιαννη, η οποία αποχώρησε χθες μαζί με άλλα δύο στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, τους κ. Λεουτσάκο και Νταβανέλο, από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Η κ. Παπαδόγιαννη υποστήριξε ότι δεν ισχύουν τα περί παραίτησης, καθώς «για να παραιτηθεί κάποιος από ένα όργανο πρέπει αυτό να υπάρχει και να λειτουργεί», ωστόσο «το τελευταίο διάστημα όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία έχουν καταργηθεί».
«Οι επιλογές που έχουν γίνει, είτε αυτό αφορά στην ψήφιση των προαπαιτούμενων του μνημονίου ή για να σταθούμε στα πρόσφατα στην προκήρυξη των εκλογών εξπρές, μπορεί αυτή η επιλογή να έχει την έγκριση και της στήριξης της Μέρκελ, του κ. Γιούνκερ και των δανειστών, όπως δείχνουν και οι σχετικές δηλώσεις, σε καμιά περίπτωση δεν έχουν την έγκριση των πολιτικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.
Έκανε λόγο για βάναυση παραβίαση και καταπάτηση των αποφάσεων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την κ. Παπαδόγιαννη, στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μια κατάσταση διάλυσης, ενώ τα μέλη τους διακατέχονται από οργή και θλίψη, καθώς «κανείς δεν μπορύσε να διανοηθεί ότι αυτή η κυβέρνηση αντί να καταργήσει τα προηγούμενα μνημόνια θα φέρει και ένα τρίτο μνημόνιο».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε πλέον δεν υπάρχει. Μπορεί του Μαξίμου να κρατήσει τον τίτλο και τα κλειδιά, η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι αλλού. Η πλειοψηφία των μελών και των στελεχών μας και του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλες δυνάμεις θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά των μνημονίων, κατά της λιτότητας και θα δώσουμε και τη μάχη των εκλογών», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση