GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Λαφαζάνης σηκώνει το γάντι: Δεν ψηφίζουμε το νέο Μνημόνιο...

Πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το Μνημόνιο απευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε συνέντευξή του στο Real.g...

Πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν το Μνημόνιο απευθύνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σε συνέντευξή του στο Real.gr, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να ψηφίσει το Μνημόνιο, όταν έρθει στη Βουλή.

"Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνιστούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας".

""Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών", δηλώνει χαρακτηριστικά.

"Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης είναι πλαστό δίλημμα"

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας απαντά και στον πρωθυπουργό που έθεσε την ερώτηση εάν θα πρέπει η αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία. "Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας", σημειώνει.

Επιπλέον, απευθύνεται και στο ΚΚΕ το οποίο εγκαλεί ότι ακολουθεί μια βαθιά λαθεμένη στρατηγική, η οποία, όπως σημειώνει, δυστυχώς επιδεινώνεται.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις και η ανάπτυξή τους ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας, έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία.

"Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όσο ποτέ από μια ανεξάρτητη και πολυδιάστατη πολιτική διεθνών ενεργειακών, οικονομικών και πολιτικών σχέσεων. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να θεωρείται ευρωατλαντικό «οικόπεδο» και «νεοαποικιακό» παράρτημα της γερμανικής ευρωζώνης. Επί της θητείας μου στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν έγιναν απλώς ανοίγματα στη Ρωσία. Πήγαμε πολύ πιο πέρα και συνυπέγραψα στην Αγία Πετρούπολη με τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μια στρατηγική συμφωνία που έβαζε τα θεμέλια για την κατασκευή και διαχείριση σε ισότιμη βάση 50-50 και με ρωσική αποκλειστικά χρηματοδότηση, ενός μεγάλου αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο, που θα διέρχεται από το ελληνικό έδαφος με κατεύθυνση την Ευρώπη" τονίζει ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος χαρακτηρίζει το έργο του αγωγού ως "έργο πρώτης και άμεσης εθνικής προτεραιότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση