GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβερία: Oι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την αστυνομία για βία

Η σημαντικότερη ένωση των δημοσιογράφων της Λιβερίας κάλεσε χθες την αστυνομία να σταματήσει την κακομεταχείριση σε βάρος εργαζομένων ...

Λιβερία: Oι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την αστυνομία για βία
Η σημαντικότερη ένωση των δημοσιογράφων της Λιβερίας κάλεσε χθες την αστυνομία να σταματήσει την κακομεταχείριση σε βάρος εργαζομένων στα ΜΜΕ, καταδικάζοντας την «αυξανόμενη βία» εναντίον τους στη μικρή χώρα της δυτικής Αφρικής.
Η «κλιμάκωση της βίας εναντίον των δημοσιογράφων» εντάσσεται «σε ένα σχέδιο εκφοβισμού και παρενόχλησης των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης», ανέφερε η ένωση των συντακτών της Λιβερίας σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Πέμπτη.
Την περασμένη εβδομάδα ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε δύο δημοσιογράφους, έναν άνδρα και μια γυναίκα, να ξυλοκοπούνται από στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης την ώρα που κάλυπταν μια διαδήλωση δασκάλων μπροστά στο προεδρικό μέγαρο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης των δημοσιογράφων της Λιβερίας Τζάλα Γκρέιφιλντ, η οργάνωσή του λαμβάνει «καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες» καταγγελίες από εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης για κρούσματα αστυνομικής βίας.
Η Λιβερία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο οργανώσεων προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου.
Εκπρόσωπος της λιβεριανής αστυνομίας, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση