GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στήριξη στη "Λαϊκή Ενότητα" από την αριστερή πτέρυγα του Podemos

Τη «Λαϊκή Ενότητα» με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη υποστηρίζει η αριστερή πτέρυγα του Podemos. H Ιskra σημειώνει ότι διευρύνεται το ρεύμα στ...

Στήριξη στη Λαϊκή Ενότητα από την αριστερή πτέρυγα του Podemos
Τη «Λαϊκή Ενότητα» με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη υποστηρίζει η αριστερή πτέρυγα του Podemos. H Ιskra σημειώνει ότι διευρύνεται το ρεύμα στήριξης της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς διεθνώς και παραθέτει ολόκληρο το σχετικό άρθρο στην ισπανική εφημερίδα El Pais:
«Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά, το κόμμα που αυτοδιαλύθηκε για να ενταχθεί στο Podemos και στο οποίο συμμετέχουν η ηγέτιδα από την Ανδαλουσία Teresa Rodríguez και ο Ευρωβουλευτής Miguel Urbán, ευθυγραμμίζεται με τους ριζοσπάστες αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ηγεσία του Podemos, που επιμένει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Raúl Camargo, βουλευτής του Podemos στην Βουλή της Μαδρίτης, απεύθυνε κάλεσμα το Σάββατο στην τελευταία συνάντηση του θερινού πανεπιστημίου να «υπερασπιστούν τη Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα που αποκόπηκε από το ΣΥΡΙΖΑ» κόντρα σε ένα Τσίπρα που κατέληξε «να ισχυρίζεται ότι "no se puede" (σ.σ. Δεν γίνεται)».
Το ρεύμα αυτό του Podemos ζητά την επιστροφή σε ένα εκλογικό πρόγραμμα όπως αυτό των ευρωεκλογών, περισσότερη δημοκρατία στο κόμμα και θεωρεί ότι είναι ξεκάθαρο ότι «με κανέναν τρόπο δεν θα συγκυβερνήσουμε με το PSOE (σ.σ. σοσιαλδημοκράτες)».
Οι δυο «ψυχές» του Podemos εμφανίστηκαν και πάλι με αφορμή της αποφάσεις του αδελφού κόμματός του, του ελληνικού ΣΥΡΙΖΑ, που κατέληξε να διασπαστεί στα δυο εξαιτίας της αποδοχής της τελευταίας δανειακής σύμβασης. Το πιο ριζοσπαστικό ρεύμα του κόμματος του Pablo Iglesias, η Αντικαπιταλιστική Αριστερά, υπερασπίζεται τη «Λαϊκή Ενότητα» και απορρίπτει τις πολιτικές επιλογές του Τσίπρα.
«Παρά το γεγονός ότι σκόπευε να αγωνιστεί κατέληξε να λέει ότι δεν γίνεται. Και αυτό θεωρούμε ότι δεν ήταν αναπόφευκτο, δεν ήταν η μοναδική επιλογή. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι μπορούμε να ακυρώσουμε τα μνημόνια κατανόησης, ότι μπορούμε να αγωνιστούμε κόντρα στις επιταγές της Τρόικας και ότι σε αυτή την ιστορική συγκυρία θα συνεχίσουμε να έχουμε οργανώσεις που θα υπερασπιστούν τη θέση ότι μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της λιτότητας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
«Οι αμφιβολίες και ο φόβος μπορεί να είναι εύλογοι, όμως όταν υπάρχει μια λαϊκή εντολή πρέπει να την εκπληρώσεις και πρέπει να φτάσεις μέχρι το τέλος», υποσημείωσε αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που απέρριψε την Τρίτη δανειακή σύμβαση.
«Τώρα, η μεγάλη διάκριση είναι ανάμεσα από τη μια μεριά σε αυτούς που εφαρμόζουν τις πολιτικές της λιτότητας που διατυπώνει η Τρόικα, αυτούς που λένε ότι ακόμη και αν δε μας αρέσουν πρέπει να τις εφαρμόσουμε γιατί οι συνέπειες θα είναι χειρότερες και από την άλλη σε αυτούς που επαναστατούν και λένε: όχι, υπάρχει και άλλη εναλλακτική. Όμως πρέπει να έχεις θάρρος και να πεις ότι ναι, μπορούμε», δήλωσε ο βουλευτής των Podemos στη συνάντηση που έκλεισε το θερινό πανεπιστήμιο και εορτάστηκε στη La Granja της Segovia.
«Εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τη Λαϊκή Ενότητα», σημείωσε. Ωστόσο, η ηγεσία του Podemos, υπερασπίστηκε τις επιλογές του Τσίπρα, ακόμη και μετά την αποδοχή της τρίτης δανειακής σύμβασης παρά το ότι οι Έλληνες πολίτες την απέρριψαν στο δημοψήφισμα. Το νούμερο δυο του κόμματος, Íñigo Errejón, διαβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η συμφωνία με το Eurogroup «αφήνει περιθώριο για πολιτικές κοινωνικής διάσωσης».
Επίσης, το ρεύμα του Podemos ζητά να αντιμετωπίσει το κόμμα το PP (σ.σ. Λαϊκό Κόμμα-δεξιά) και το PSOE (σ.σ. σοσιαλδημοκράτες) «με άλλο τρόπο».
«Πρέπει να γίνει μέσω δημοκρατικών συμμετοχικών και πλουραλιστικών διαδικασιών» υπέδειξε ο Raúl Camargo, που υποστήριξε επίσης την ανάγκη να επιστρέψει το πρόγραμμα του κόμματος στην αρχική του, πιο ριζοσπαστική σύλληψη. «Πρέπει να γίνει με ένα πρόγραμμα ρήξης, με ένα πρόγραμμα όπως αυτό των Ευρωεκλογών» τόνισε ο βουλευτής.
Το μέλος των Podemos ζήτησε επίσης να ξεκαθαριστεί ότι το κόμμα δεν θα συγκυβερνήσει με το PSOE μετά τις γενικές εκλογές. «Πρέπει να πούμε ότι με κανένα τρόπο δε θα συγκυβερνήσουμε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που είναι ένα σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα, ότι ποτέ ξανά δε θα έχουμε μια πολιτική δύναμη κατώτερη των περιστάσεων που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των από πάνω», δήλωσε.
Ο γενικός γραμματέας του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα (31/8) μετά τις διακοπές. Ο Ιγκλέσιας θα παραδώσει μια συνέντευξη τύπου εκείνο το πρωί μετά το Συμβούλιο Συντονισμού των Podemos''.
Η "Λαϊκή Ενότητα" χαιρετίζει τις δηλώσεις Καμάργκο
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της "Λαϊκής Ενότητας", με την οποία χαιρετίζει τις δηλωσεις του Ρ. Καμάργκο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τις δηλώσεις του Ραούλ Καμάργκο, εκπροσώπου τύπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς (η οποία συμμετέχει στο ΠΟΔΕΜΟΣ), με βάση τις οποίες δηλώνει την υποστήριξή του στη Λαϊκή Ενότητα, ως εκείνη την πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που υπερασπίζεται ακόμη την ύπαρξη εναλλακτικής στις πολιτικές λιτότητας.
Συγκεκριμένα, ο Ρ. Καμάργκο το Σάββατο 22/08 δήλωσε ότι είναι απαραίτητο «Εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τη Λαϊκή Ενότητα...να υπερασπιστούμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι μπορούμε να ακυρώσουμε τα μνημόνια κατανόησης, ότι μπορούμε να αγωνιστούμε κόντρα στις επιταγές της Τρόικας και ότι σε αυτή την ιστορική συγκυρία θα συνεχίσουμε να έχουμε οργανώσεις που θα υπερασπιστούν τη θέση ότι μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της λιτότητας».
Συμφωνούμε απόλυτα με τη διαπίστωσή του ότι «τώρα, η μεγάλη διάκριση είναι ανάμεσα από τη μια μεριά σε αυτούς που εφαρμόζουν τις πολιτικές της λιτότητας που διατυπώνει η Τρόικα, αυτούς που λένε ότι ακόμη και αν δε μας αρέσουν πρέπει να τις εφαρμόσουμε γιατί οι συνέπειες θα είναι χειρότερες και από την άλλη σε αυτούς που επαναστατούν και λένε: όχι, υπάρχει και άλλη εναλλακτική. Όμως πρέπει να έχεις θάρρος και να πεις ότι ναι, μπορούμε».
Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει τον αγώνα για την προώθηση του αιτήματος της εναλλακτικής στη λιτότητα, η οποία παραμένει το κυρίαρχο ζητούμενο για όλες τις δυναμικές, νεανικές και δημοκρατικές δυνάμεις της Αριστεράς στην Ευρώπη. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα γιγαντωθεί ένα μεγάλο μέτωπο αριστερών, δημοκρατικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη που θα αμφισβητήσουν ευθέως την υπάρχουσα δομή και πολιτική της ευρωζώνης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα βάρβαρα μνημόνια, που εδώ και 5 χρόνια εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση