GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτο θέμα σε όλα τα γερμανικά site το ναι της Βουλής στο νέο μνημόνιο

Πρώτο θέμα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις όλων των γερμανικών εφημερίδων είναι η ψηφοφορία στην ελληνική βουλή για την έγκριση της συμφωνί...

Πρώτο θέμα σε όλα τα γερμανικά site το ναι της Βουλής στο νέο μνημόνιο
Πρώτο θέμα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις όλων των γερμανικών εφημερίδων είναι η ψηφοφορία στην ελληνική βουλή για την έγκριση της συμφωνίας με τους δανειστές.
«Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τρίτου πακέτου μέτρων για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. To περιοδικό σημειώνει ότι «η συζήτηση διήρκεσε συνολικά 24 ώρες και τελικά η πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε υπέρ μέσα σε κλίμα έντασης για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας» .
Το περιοδικό τονίζει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός πέρασε το πακέτο διάσωσης μόνο χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης. Στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν πολλές αρνητικές ψήφοι και ο κυβερνητικός συνασπισμός έλαβε μόνο 118 ψήφους από τους 162 κυβερνητικούς βουλευτές».
Η Die Welt στο κύριο θέμα της γράφει: «Το Κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε το νέο πρόγραμμα βοήθειας που συνδέεται με μέτρα λιτότητας. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συμφωνία ως αναγκαία απόφαση για την Ελλάδα».
Η Die Ζeit σημειώνει ότι στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε ότι «κάποιοι ακραίοι κύκλοι θέλουν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup να εγκρίνουν απλώς ένα δάνειο-γέφυρα, αλλά κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια κρίση χωρίς τέλος».
«Η Ελληνική βουλή ψήφισε υπέρ του πακέτου των μεταρρυθμίσεων» σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Tώρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν το απόγευμα τα μέτρα για να άρουν και τα τελευταία εμπόδια» σημειώνει η FAZ.
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τονίζει: «Οι Έλληνες είπαν ναι στο σχέδιο διάσωσης και τις μεταρρυθμίσεις».
Η εφημερίδα εκτιμά ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του πήραν τις ψήφους 118 από τους 162 κυβερνητικούς βουλευτές και η κυβέρνηση δεν έχει πλέον την απαραίτητη για μια κυβέρνηση μειοψηφίας πλειοψηφία των 120 βουλευτών. Ο κ. Τσίπρας μόλις ολοκληρωθεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης από την νέα βοήθεια θα παρουσιαστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι»
Η Sueddeutsche Ζeitung τέλος σημειώνει ότι «το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν τη συμφωνία προκειμένου να ψηφιστεί στη συνέχεια και από τα επί μέρους κοινοβούλια. Η Bundestag αναμένεται να ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα, την Τρίτη ή την Τετάρτη» γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση