GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ολάντ τιμά τους ήρωες της υπερταχείας Thalys

Ο Φρανσουά Ολάντ "θα δεχθεί τις επόμενες ημέρες στο Ελυζέ" εκείνους που ακινητοποίησαν τον δράστη της επίθεσης σε μία υπερταχ...

Ο Ολάντ τιμά τους ήρωες της υπερταχείας Thalys

Ο Φρανσουά Ολάντ "θα δεχθεί τις επόμενες ημέρες στο Ελυζέ" εκείνους που ακινητοποίησαν τον δράστη της επίθεσης σε μία υπερταχεία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι "προκειμένου να τους εκφράσει την ευγνωμοσύνη της Γαλλίας", δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος "επικοινώνησε [σήμερα] το πρωί με πολλούς Αμερικανούς και Γάλλους πολίτες που κατάφεραν να ακινητοποιήσουν" τον επιτιθέμενο, προσθέτει το περιβάλλον του αρχηγού του κράτους.

Ο Ολάντ θα συνομιλήσει τηλεφωνικά στη διάρκεια της ημέρας και με τους άλλους πολίτες, διευκρίνισε το Ελυζέ, αρνούμενο να δώσει τον αριθμό και την ταυτότητά τους.

Αμερικανοί στρατιώτες που ήταν σε διακοπές στη Γαλλία κατάφεραν να ακινητοποιήσουν χθες έναν βαριά οπλισμένο άνδρα που ετοιμαζόταν να ανοίξει πυρ εναντίον των επιβατών ενός τρένου υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι. Ο επιτιθέμενος ανακρίνεται στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάν Καζνέβ, "ένας Γάλλος ταξιδιώτης" ωστόσο "παρενέβη πρώτος προκειμένου να ακινητοποιήσει τον επιτιθέμενο". Ο επιβάτης αυτός "προσπάθησε γενναία να τον ακινητοποιήσει προτού ο επιτιθέμενος εξαπολύσει πολλά πυρά".

Πρόκειται για έναν "Γάλλο ταξιδιώτη" που "θέλοντας να πάει στις τουαλέτες του βαγονιού 12 βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα άτομο που είχε κρεμασμένο διαγωνίως ένα επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ", δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Τότε παρεμβαίνουν "δύο Αμερικανοί επιβάτες" που "κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, να τον ρίξουν στο έδαφος και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό του", πρόσθεσε.

Τραυματισμένος, ο ένας από τους Αμερικανούς που συνέβαλε να ακινητοποιηθεί ο δράστης αναμένεται να διακομιστεί σήμερα σε νοσοκομείο της Λιλ (βόρεια Γαλλία), σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. Ένας άλλος τραυματίας, ένας γαλλο-αμερικανός, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Λιλ χθες βράδυ.

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξήρε την "εξαιρετική γενναιότητα" που επέδειξαν οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και ένας Βρετανός 62 ετών, που ακινητοποίησαν τον δράστη της επίθεσης στην υπερταχεία Thalys Άμστερνταμ-Παρίσι.

Ο Κάμερον "εξήρε την εξαιρετική γενναιότητα των επιβατών, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός σύμβουλος ιατρός Κρις Νόρμαν, οι οποίοι παρενέβησαν και βοήθησαν να αφοπλιστεί ο δράστης", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

"Η γενναιότητα του κ. Νόρμαν και άλλων επιβατών συνέβαλε να αποτραπεί ένα τρομερό επεισόδιο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση