GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γάλλος ηθοποιός κατηγορεί το προσωπικό του τρένου Thalys για την τραγωδία

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Ιγκ Ανγκλάντ, ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία Thalys όπου σημειώθηκε επίθεση από έναν ένοπλο, κατηγόρησε σήμ...

Γάλλος ηθοποιός κατηγορεί το προσωπικό του τρένου Thalys για την τραγωδία
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Ιγκ Ανγκλάντ, ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία Thalys όπου σημειώθηκε επίθεση από έναν ένοπλο, κατηγόρησε σήμερα τους εργαζόμενους στο τρένο ότι εγκατέλειψαν τους επιβάτες στην τύχη τους, κάτι που διαψεύδει η διεύθυνση της σιδηροδρομικής εταιρείας.
"Ακούσαμε επιβάτες να ουρλιάζουν στ' αγγλικά: "Πυροβολεί, πυροβολεί! Έχει καλάσνικοφ!" Εγώ ήμουν εκεί με τα δύο παιδιά μου και τη σύντροφό μου και γύρω μας υπήρχαν καμιά δεκαπενταριά επιβάτες" αφηγήθηκε ο ηθοποίος στο γαλλικό περιοδικό Paris Match.
"Ξαφνικά, μέλη του προσωπικού έτρεξαν στο διάδρομο, με σκυμμένες τις πλάτες. Τα πρόσωπά τους ήταν κάτωχρα. Κατευθύνθηκαν προς τη μηχανή του τρένου, την άνοιξαν με ένα εδικό κλειδί και την έκλεισαν πίσω τους. Ο ένοπλος ήταν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από εμάς, στο βαγόνι νούμερο 12. Εμείς ήμασταν στο 11, το τελευταίο. Ο ένοπλος κατευθυνόταν προς τα εμάς, ήταν αποφασισμένος. Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν το τέλος, ότι θα πεθαίναμε, ότι θα μας σκότωνε όλους (...) Ήμασταν παγιδευμένοι στο τρένο και ήταν αδύνατον να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη. Είχαμε πιαστεί στην ποντικοπαγίδα!", συνέχισε.
"Με την πλάτη στον τοίχο. Στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο πάνω στη μεταλλική πόρτα της μηχανής. Την χτυπούσαμε, φωνάζαμε στο προσωπικό να μας αφήσει να μπούμε μέσα, ουρλιάζαμε: Ανοίξτε! (...) Μάταια... Κανείς δεν μας απάντησε. Σιγή ασυρμάτου" είπε ο Ανγκλάντ.
"Αυτή η εγκατάλειψη, αυτή η απελπίσια, αυτή η μοναξιά, είναι τρομερή και ανυπόφορη! Για μας, ήταν απάνθρωπο. Τα λεπτά μας φάνηκαν αιώνες. Προστάτευα με το σώμα μου τα παιδιά μου, τους έλεγα συνεχώς ότι όλα θα πάνε καλά", κατέληξε.
Η διευθύντρια της εταιρείας Thalys Ανιές Οζιέρ, δήλωσε ωστόσο ότι οι υπάλληλοι του συρμού ενημέρωσαν τον μηχανοδηγό για την επίθεση και ένας από αυτούς κρύφτηκε μαζί με πολλούς επιβάτες. "Αισθάνθηκε μια σφαίρα να περνά ξυστά δίπλα του. Έφυγε, μαζί με 5-6 έπιβάτες, για να κρυφτούν στο χώρο όπου τοποθετούνται οι αποσκευές και ανοίγει με ένα ειδικό κλειδί" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτός ο "προϊστάμενος αμαξοστοιχίας" (όπως αποκαλούνται οι εργαζόμενοι στα τρένα Thalys) "σήμανε τον συναγερμό που βρίσκεται στη σκευοφόρο (...) Μετά, όταν το τρένο σταμάτησε, βγήκε για να ενημερώσει τον μηχανοδηγό", πρόσθεσε η Οζιέρ.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, ένας δεύτερος εργαζόμενος ενημέρωνε και αυτός τον μηχανοδηγό, μέσω του τηλεφώνου του τρένου.
Ο ηθοποιός πάντως από την πλευρά του είπε ότι η αίσια έκβαση της υπόθεσης ήταν "ένα θαύμα". "Είχαμε την απίστευτη τύχη να ταξιδεύουν μαζί μας αυτοί οι Αμερικανοί στρατιώτες (που ακινητοποίησαν τον ύποπτο). Θέλω να χαιρετίσω το ηρωικό θάρρος τους, να τους ευχαριστήσω γιατί χωρίς αυτούς θα ήμασταν όλοι νεκροί", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση