GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποτάμι: Δώστε μας 10% για να βοηθήσουμε την κοινωνία

«Κανένας δε μπορεί να αρνηθεί ότι όλους όσους έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τους έχουμε πληρώσει ακριβά...

Ποτάμι: Δώστε μας 10% για να βοηθήσουμε την κοινωνία

«Κανένας δε μπορεί να αρνηθεί ότι όλους όσους έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τους έχουμε πληρώσει ακριβά. Αν δεν κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα την Κυριακή, δε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό στη ζωή μας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο ζητάει από τον ελληνικό λαό να δυναμώσει το Ποτάμι δίνοντάς του 10% στις επόμενες εκλογές, λέγοντας «Αν πάρουμε ένα ποσοστό μικρότερο από αυτό των προηγούμενων εκλογών, δε θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις όπως θέλουμε και δε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία. Πρέπει λοιπόν το πρώτο κόμμα να έχει απέναντί του μια ισχυρή δύναμη για να την υπολογίσει και όχι για να κυβερνάει ερήμην της». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζοντας «Μη θεωρείτε δεδομένο ότι το Ποτάμι θα συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση. Να θεωρείτε δεδομένο ότι το Ποτάμι δε θα αφήσει τη χώρα να πάει σε νέες εκλογές. Μπορεί λοιπόν να συμμετάσχουμε, να στηρίξουμε ή να ανεχθούμε μια κυβέρνηση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μεταξύ άλλων, είπε:

-Όπως έχουν τα πράγματα, εάν δεν εμφανιστεί ένας δυνατός νέος παίκτης στο πολιτικό μας σύστημα δε θα μπορέσει να επηρεάσει τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση για τη χώρα. Αν πάρουμε ένα ποσοστό μικρότερο από αυτό των προηγούμενων εκλογών, δε θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις όπως θέλουμε και δε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία. Πρέπει λοιπόν το πρώτο κόμμα να έχει απέναντί του μια ισχυρή δύναμη για να την υπολογίσει και όχι για να κυβερνάει ερήμην της. Το Ποτάμι έχει χαμηλή συσπείρωση, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε οργανώσεις και γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Αίσθησή μου είναι ότι ο κόσμος τις τελευταίες μέρες συσπειρώνεται, όπως και στις προηγούμενες εκλογές.

-Πρέπει να ψηφίσουμε για μια σοβαρή κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας ένα μνημόνιο το οποίο δε σκίζεται. Νομίζω ότι αν το Ποτάμι συμμετέχει σε μια επόμενη κυβέρνηση θα κάνει καλό στην εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά θα κάνει και καλό στην ελληνική πολιτική σκηνή. Εμείς έχουμε μια μεγάλη διαφορά με τα άλλα κόμματα. Πιστεύουμε ότι οι λύσεις δεν θα έρθουν από τα κόμματα, αλλά από την κοινωνία.

-Οι κ.κ. Τσίπρας, Μεϊμαράκης και Γεννηματά είπαν ότι αλλάζουν. Μα πώς αλλάζουν αφού δεν αλλάζουν τα πρόσωπα τα οποία έχουν στις εκλογικές λίστες τους; Εμείς δείξαμε τι εννοούμε όταν λέμε αλλαγή. Δείξαμε τους ανθρώπους μας. Τον Διαμαντούρο, τον Αλιβιζάτο, τον Γραμματικάκη. Εμφανίσαμε ανθρώπους με εμπειρίες, που γνωρίζουν πώς θα πρέπει να γίνει η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και ποιες είναι οι λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να σβήνουν τη φωτιά. Καμιά κρίση δεν έχει λυθεί με τον παλιό τρόπο. Το παλαιοκομματικό μας πολιτικό σύστημα θέλει οι ίδιοι άνθρωποι, εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση, να αλλάξουν τα πράγματα.

-Μη θεωρείτε ότι το Ποτάμι θα συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση. Να θεωρείτε δεδομένο ότι το Ποτάμι δε θα αφήσει τη χώρα να πάει σε νέες εκλογές. Μπορεί λοιπόν να συμμετάσχουμε, να στηρίξουμε ή να ανεχθούμε μια κυβέρνηση. Για τουλάχιστον τρία χρόνια δε θα πρέπει να γίνουν εκλογές. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, γιατί αν δε σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές και αυτό δεν το αντέχει η χώρα. Χωρίς το πρώτο κόμμα –λόγω του εκλογικού νόμου- δε μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση. Εμείς λοιπόν λέμε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η σταθερότητα και ο στέρεος ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να συγκροτηθεί από ανθρώπους που πιστεύουν στην Ευρώπη πραγματικά και όχι περιστασιακά.

-Ο κ. Σκουρλέτης είπε σήμερα ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση γιατί το Ποτάμι θα τους δημιουργήσει προβλήματα. Εμείς πράγματι έχουμε σκοπό να δυσκολέψουμε τη ζωή των κομμάτων. Ο πρώτος όρος που θα βάλουμε την Κυριακή, είναι ότι οι κομματικοί στρατοί δεν θα αλώσουν ξανά το κράτος. Την Κυριακή το βράδυ θα πούμε ότι 5.000 θέσεις ευθύνης θα δοθούν στον ελληνικό λαό, μέσω ΑΣΕΠ. Αξιοκρατικά δηλαδή.

-Χρειαζόμαστε 100.000 θέσεις εργασίας τον χρόνο για μια δεκαετία για να επιστρέψουμε στο επίπεδο του 2008. Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι η πάταξη της ανεργίας. Την περασμένη Τετάρτη, αντί να κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου, βγήκαμε και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα δημιουργηθούν αυτές οι 100.000 θέσεις εργασίας. Ποιο άλλο κόμμα το έκανε; Εμείς έχουμε προτείνει στον ελληνικό λαό λύσεις. Κατά την προεκλογική περίοδο όμως δεν δόθηκε δυνατότητα να αντιπαρατεθούν τα κόμματα για τις λύσεις που προτείνουν.

-Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι όλους όσους έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τους έχουμε πληρώσει ακριβά. Αν δεν κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα την Κυριακή, δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό στη ζωή μας.

4 σχόλια

  1. Ποτάμι: Δώστε μας 10% για να βοηθήσουμε ΤΙΣ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ROTHSCHILDS KAI ΤΟ "ΦΤΩΧΟ" ΑΦΕΝΤΙΚΟ MΟΥ (BOBOLAS)
    1) EVELYN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_Robert_de_Rothschild
    http://www.breathingenglishair.blogspot.fr/2012/04/ascott-house-buckinghamshire.html
    http://www.thefullwiki.org/Ascott_House
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/sir-evelyn-and-lady-de-rothschild-with-bill-and-hillary-news-photo/104183230
    Coordinates: 51°53′43.62″N 0°42′22.23″W

    2) JACOB ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Rothschild,_4th_Baron_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Prince+Charles/Jacob+Rothschild/Reception+Held+Prince+Charles+London/08Isgaq04Qa
    http://www.thefullwiki.org/Waddesdon_Manor
    http://www.waddesdon.org.uk/
    Coordinates: 51°50′32″N 0°56′16″W

    VILLA LORD JACOB ROTHSCHILD CORFU'.
    39,757129° N 19,946010° E

    3) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
    Château de Reux
    Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

    4) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
    http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835

    5) BENJAMIN DE ROTHSCHILD
    https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_de_Rothschild
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/baron-benjamin-de-rothschild-his-wife-baroness-ariane-de-news-photo/170740077
    http://wikimapia.org/6825620/fr/Chateau-de-Pregny
    http://www.panoramio.com/photo/77169200
    Coordonnées : 46°14'6"N 6°8'34"E


    6) EDOUARD DE ROTHSCHILD
    http://en.wikipedia.org/wiki/Edouard_Etienne_de_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Edouard+de+Rothschild/Gucci+Paris+Masters+2012+Opening+Day/T3NwWmxHTNA

    7) NATHANIEL DE ROTHSCHILD
    http://wikibin.org/articles/nathaniel-robert-de-rothschild.html http://www.newyorksocialdiary.com/node/2354/print

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΕΙ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ.

    ΝΑ ΜΗ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ή ΝΑ ΡΊΞΟΥΝ ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ,
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΤΩΝ ΜΜΕ,
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕ 400 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ,ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ !

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ !

    Ο ΛΑΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ
    ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ/ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΦΙΛΟΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,
    ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ.

    ΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΝΔ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΑΥΡΟ
    ΔΑΚΡΥ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε
    ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

    ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ;
    ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ;
    ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΡΙΧΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @19 Σεπ 2015, 8:56:00
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΦΙΛΕ
    ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ,ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΠΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑ;ΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτάμι: Δώστε μας 10% για να ΣΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ την κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση